Dagtour 4 rondom Hua Hin

Update Juli 2021

Lieve gasten en vrienden, het is nu Juli 2021, alweer 16 maanden na onze laatste dagtour. Over zo’n vier maanden begint het hoogseizoen weer, maar wat is na het totaal verloren hoogseizoen van 2020/2021 de verwachting voor het komende hoogseizoen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is LeegStrand-1-1024x576.jpg

Het ziet er helaas niet goed uit. Nadat Thailand lange tijd gespaard leek te blijven voor een grote corona uitbraak, is het vanaf April dus toch helemaal fout gegaan. Het begon in de hoofdstad Bangkok en omringende plaatsen, waar in totaal zo’n 8-12 miljoen mensen wonen. Waarvan velen ook dicht op elkaar wonen. Eerst waren er een paar clusters die men dacht te kunnen controleren, maar al snel kwamen er vele nieuwe clusters bij en verspreidde de corona zich al snel naar andere plaatsen.
Van tientallen besmettingen per dag en enkele overledene per dag hebben wij vandaag helaas twee trieste records verbroken. Voor het eerst boven de tienduizend besmettingen, en ook met 141 overledenen voor het eerst boven de 100 en de angst is er dat die aantallen nog snel zullen stijgen.
Het gaat helaas met het vaccineren ook niet snel, tekort aan vaccins, en een Chinees vaccin dat niet goed blijkt te werken.
Voor de economie van Thailand is dit een ramp Miljoenen werkelozen, en vele duizenden bedrijven die moeten sluiten, hoofdzakelijk door het wegvallen van de buitenlandse toeristen. Door de lockdown van Bangkok en een reisverbod vanuit Bangkok is ook het binnenlands toerisme grotendeels verdwenen en steun is er voor deze mensen en bedrijven amper.
Plaatsen als Pattaya, Hua Hin, Chiangmai, Phuket, Koh Samui en vele anderen veranderden in complete spooksteden waar 80-90 procent gesloten zijn en ook vaak leeggehaald en verlaten.

Vanaf 1 Juli is Phuket en vanaf 15 Juli is Koh Samui voorzichtig weer opgegaan voor buitenlandse toeristen die gevaccineerd zijn, zonder hotelkamer quarantaine, maar met zoveel beperkingen kun je dat onmogelijk een ongedwongen vakantie noemen. Dus er komen heel weinig mensen op af, hoofdzakelijk expats die hier al heel of gedeeltelijk woonden.
Pattaya wil ook zo spoedig mogelijk weer wat mensen kunnen ontvangen, maar de besmettingen daar gaan heel snel omhoog en Pattaya is geen eiland dus moeilijker controleerbaar.
Ook Hua Hin en Cha-am worden genoemd om per 1 oktober onder dezelfde beperkingen open te gaan, maar ook dat blijft afwachten.
Beste mensen laat ons hopen dat de komende maanden de situatie hier en in de hele wereld zich snel zal verbeteren Het zou toch wel heel triest maar ook voor vele rampzalig zijn als er weer een heel hoogseizoen verloren zou gaan.
Wij houden jullie op de hoogte, heel veel groeten en liefs vanuit een doodstil en verlaten Cha-am.

Paul en Bussaya

4 reacties op “Update Juli 2021”

  1. Wat toch vreselijk voor al die mensen en de hele economie, verschrikkelijk! Het ziet er inderdaad niet best uit voor het komende seizoen en ben ik bang dat we nog een jaar zullen overslaan. bedankt dat jullie ons op de hoogte houden en we hebben een stille hoop dat het misschien toch door kan gaan. groeten Kees en Atie.

  2. Het is nauwelijks te bevatten watvoor impact dit heeft op de lokale bevolking. Zelfs al kunnen we afreizen > 1 Oktober wat treffen we dan aan ? De informatie is tegenstrijdig, incompleet,onwaar etcetc althans via de officile kanalen en de landelijke media. We volgen de ontwikkelingen en hopen dat het in Thailand maar ook in de hele wereld onder controle gebracht kan worden. Stay strong stay healthy!

  3. Nora van Asselt

    Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Ik hoop met jullie dat het snel weer de goede kant op gaat en dat we weer van heerlijke vakanties in Thailand kunnen genieten. Heel veel sterkte! Nora

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.