Samut Songkhram en Amphawa

Na onze privé tour met I en L naar Kwangchow gingen we vijf dagen later opnieuw met hun op stap. Dit keer naar Amphawa. Eerst natuurlijk naar het spektakel waar de trein dwars door een markt met stalletjes rijdt. Onze gasten I. en L. waren daar al eens eerder geweest maar wilden het heel graag nog eens zien. Het was nu in ieder geval een stuk aangenamer en rustiger dan vlak voor de Covid periode. Toen moesten wij ons soms door grote groepen lawaaiige Chinezen heen worstelen. Nu waren er slechts een paar kleine groepjes. Het toerisme uit China is heel duidelijk nog lang niet op het peil van voor de Covid uitbraak.
Natuurlijk was de trein dwars door de markt weer een groot succes. Daarna gaan we op weg naar de bekende floating markt van Amphawa. Het was een vrijdag en dan is het ook veel rustiger in Amphawa dan op de zaterdag en zondag. Maar dat was helemaal niet erg. De winkeltjes en restaurantjes waren bijna allemaal open. We hadden een heerlijke boottocht waarbij we natuurlijk ook weer diverse varanen zagen. Maar niet alleen varanen ook veel ijsvogels en reigers en dat allemaal in een prachtige natuur.
Tijdens deze boottocht bezoeken ook twee beroemde tempels. Natuurlijk werden we in 1 van de tempels weer door de abbot ingezegend en kregen we een geschenk mee. Na deze boottocht genoten wij van een late lunch.
Vervolgens gingen we via allerlei leuke winkeltjes weer terug naar onze auto.
Moe maar voldaan reden wij aam het eind van deze gezellige dag weer terug naar Hua Hin waar we omstreeks zes uur aankwamen.
Onze gasten hadden `s avonds nog een diner-afspraak met hun Nederlandse vrienden uit Hua Hin.