Privé naar Kwangchow.

We kregen een e-mail van I en L,
Zij hadden vrienden die heel vaak naar Hua Hin kwamen en ook vrienden die hier woonden.
Zelf waren ze hier ook al vaker geweest maar wilden nu toch graag wat meer van de omgeving zien, Zij kregen ons adres van hun vrienden.
Hun interesse ging vooral uit naar dagtour 1 Samut Songkhram en Amphawa. Na onze aanbeveling om ook vooral naar onze meest geliefde dagtour 2 Kwangchow te kijken besloten ze om niet te kiezen maar om ze beiden te doen.
De eerste werd Kwangchow. We haalden ze al vroeg op want we hadden een druk programma. Via Cha-am reden we door de ananasvelden over smalle wegen naar de enorme Begraafplaats met Chinese praalgraven. Altijd erg indrukwekkend. Vooral omdat je daar helemaal alleen bent in the Middle of Nowhere. Dan naar het tempelterrein waar giga rotsblokken naast en boven op elkaar liggen. Een prachtig park maar opnieuw niemand.
We waren daarna aan koffie toe dus op naar the little forest, een mooi koffie restaurant met hun park ernaast, met allerlei planten en een iglo tent die schattig ingericht is.
Vervolgens door naar de floating market van Kwangchow. Deze plek in the jungle is helemaal in het teken van bamboo. Je loopt onder bamboo bomen. Iedereen zit gezellig op bamboo vlotten en drinkt en eet uit bamboo. Dat is een hele aparte sfeer en belevenis.
Na onze heerlijke lunch in Channin op weg naar de oude stad Phetchaburi. Hier hadden we nog drie stops. De grotten met de vele apen buiten en de vele Boeddhabeelden in de grot. Dan door de oude stad met vele oude houten huizen naar de tempel die sterke banden had met het koningshuis en de oude hoofdstad Ayutthaya. Tot slot een korte stop bij de Khmer ruïne uit de dertiende eeuw en daarna brachten wij de zeer tevreden en vermoeide gasten weer naar hun hotel in Hua Hin.
Ze hadden alweer veel zin in de tweede tour naar Amphawa vijf dagen later.