Opnieuw op stap met onze oude buurtjes,

Precies een week na onze laatste dagtour met onze oude buurtjes gingen we weer op stap. Dit keer richting Ratchaburi.
Onze eerste stop was de prachtige grot Khao Bin. Op de weg er naar toe reden we langs horden apen. In het mooie park moesten we natuurlijk ook met een flesje visvoer de koi karpers even voeren en dat was lachen dus.
In de grotten was het erg benauwd maar door de speciale verlichting wel erg mooi.
De volgende stop de dierenopvang. Dit was ooit opgezet met de hulp van de overleden koning Bhumibol. Prachtig aangelegd met veel groen en achter de grote leefruimtes witte kalkstenen bergen.
We zagen het al aankomen, N wilde uiteraard weer een lekker kopje koffie op een mooie locatie. Met hulp van Google werd die ook gevonden. Een heel leuk ingerichte zaak met een allerliefste Thaise dame, die buiten de koffie en gebak, van alles te koop had, kleding, tassen, porselein enz.

Vervolgens op zoek naar de grote Buddha op de berg Eerst de verkeerde berg maar uiteindelijk toch bij de juiste gevonden.
Niet alleen een grote Buddha maar ook prachtige Kuan Yin beelden.
Daarna werd het tijd voor een heerlijke lunch. Daarna weer verder. Onze chauffeur komt uit  Ratchaburi en wist iets bijzonders. Hij bracht ons naar een prachtig meertje met prachtige rotsformaties en wandelpaden er doorheen. Blijkbaar was de helft van deze rotsen in de cementmolen terecht gekomen maar waren ze halverwege gestopt.

Toen naar een hele oude tempel met een grote liggende Buddha en een hele oude Chedi. Hier worden ook opgravingen gedaan.

Onze laatste stop was bij de grootste aardewerk fabriek in Ratchaburi waar alles nog helemaal met de hand gebeurde en waar ze net de 100 meter lange hout gestookte oven aan het vullen waren.

Tot slot terug naar Hua Hin met zes zeer tevreden gasten. Bij een volgend bezoek aan Thailand gaan ze ons zeker weer mailen