Opnieuw  naar Zuid-Thailand

Voor de Corona merkte we al dat er steeds meer vraag kwam naar meerdaagse rondreizen.  Van de eerste zes geboekte tours van dit jaar zijn er drie dag tours maar ook drie meerdaagse trips. Zelfs voor 2024 hebben we al meerdere boekingen.
Hier het verslag van onze eerste meerdaagse rondreis in 2023 met prachtige foto,s

We gingen op stap met 6 gasten die al meer met ons hadden gereisd en een dame uit Hua.
Bij een gemengd gezelschap blijft het natuurlijk altijd de vraag of iedereen met iedereen kan opschieten.
Bij deze zeven kan je wel zeggen dat het niet beter kon. Ook na deze trip heeft iedereen nog contact en er worden zelfs plannen gesmeed voor een nieuwe reis.

Dag 1:
Onze eerste stop is het Nationale Park van Sam Roi Yod. Eerst naar het bezoekerscentrum. Daarna onder leiding van twee hele jonge dames op pad door de mangroves. Vervolgens naar een heel mooi klein tempeltje waar ook onze boten klaar lagen voor een boottocht over de rivier en door de haven met kleurrijke vissersboten naar de zee en weer terug.
Toen op weg naar het grootste zoetwater moeras van Thailand waar net de prachtige waterlelies in bloei stonden. Hier weer in een dwars door de bloemenzee en overal de meest mooie vogels.
Na de lunch naar een prachtige houten tempel op het strand en voor de liefhebbers een klim met 192 treden naar een grot met Boeddhabeelden en een prachtig uitzicht.


Dag 2:
Vroeg op naar een beroemde tempel die op de berg lag. Eerste stukje met onze bus toen héél véél trappen op maar het was de moeite waard. Een schitterende tempel met binnenin allemaal ramen, panelen en deuren met beschilderd glas, echt heel bijzonder.
Na een korte stop bij een baai waar het zand rood was naar een tempelcomplex waar de fantasie van de monniken onbegrensd was. Grotten met beelden, dieren en bomen, beetje kitsch maar wel leuk. Tenslotte gingen wij naar een tweehonderd jaar oude leefgemeenschap die helemaal leefden van de kokosnoten. Wij maken daar een boottocht door 100 gegraven kanalen. Onderweg stopte de bootsman en stond er een man aan de kant met een brommer met daarop een aap. Dit is een getrainde aap die ze aan de kokos boeren verhuren om in een recordtijd alle rijpe kokosnoten te plukken. De aap vloog omhoog, waarbij hij steeds stopte om ons aan te kijken, even later viel de een na de andere kokosnoot uit de boom, een prachtig gezicht. Wij vervolgden onze boottocht door de: tunnel of love : onder  een dak van palmbladeren.

Dag 3:
Vandaag naar het National Park Khao Sok waar iedereen veel van had gehoord maar nog nooit was geweest. eerst varen zo’n twee uur over dit waanzinnig mooie stuwmeer waar overal de steile rotsen uit het water komen. We stoppen onderweg op een zeer eenvoudig resort waar vooral de jongeren een kamertje op het water huren en daar heerlijk kanoën en zwemmen.
Vervolgens naar een van de oudste regenwouden van de wereld zo’n 160 miljoen jaar oud. Helaas begon het bij aankomst ineens keihard te regenen. Dus eerst maar even naar ons resort om  in te checken in de hele leuke huisjes. Gelukkig stopte de regen zodat we alsnog naar het oerbos konden voor een flinke wandeling. Een mooie wandeling en een bijzondere ervaring.

Dag 4:
Vandaag gaan we helaas weer terug. Er moeten aardig wat kilometers afgelegd worden. Het was nationale kinderdag daardoor was het overal abnormaal druk. We hadden twee stops gepland.
Een mooi museum en een prachtig aquarium. Door de enorme kinderdrukte liep het niet helemaal zoals we gepland hadden en verloren we veel tijd. Toch konden we terugkijken op een hele mooie rondreis. Onze gasten waren erg tevreden en zijn alweer plannen aan het maken voorvolgend jaar. En wij weer verder met het voorbereiden van onze volgende dag tours en rondreizen.