Opnieuw Kwangchow

Onze laatste tour naar Kwangchow was vijf maanden geleden. Dat was met onze groep overwinteraars. De floating market was toen net weer open na de lange dicht geweest te zijn door covid. De sfeer was toen wel leuk maar bijna geen bezoekers. En ook veel minder kramen en winkeltjes. Maar nu Kwangchow opnieuw met A en R. Zij wilden nog een leuke dagtour maken voordat ze weer terug naar Nederland gingen.

We begonnen natuurlijk weer bij de enorme Chinese praalgraven. Vervolgens naar de tempeltuin met de giga rotsblokken. Dit maakten al veel indruk op A en R.

Tempel met rotsblokken

Daarna natuurlijk naar het prachtige koffie restaurant voor een heerlijk kopje koffie. Ook een korte wandeling door het parkje The Little Forest. Hier staat ook een grote Iglo tent met allerlei leuke dingen erin. Toen op weg naar Kwangchow floating market. Het was opvallend druk. En ja hoor het was gelukkig weer zoals voor de covid. Veel Thaise bezoekers. Alle winkeltjes en kraampjes waren weer terug. Alle bekende gezichten lachten ons toe. We maakten onze ronde en proefden weer het een en ander. A en R genoten duidelijk van deze bijzondere markt. Zij noemden dit gelijk weer een hoogtepunt van deze dag.

Floating Market van Kwangchow

Na de zoals altijd heerlijke lunch bij Channin gingen we opweg naar Phetchaburi. Eerst naar de grotten met de vele apen buiten en de honderden Boeddha beelden binnen.
De volgende stopt was een tempel met het eeuwenoude teakhouten tempelgebouw. Afkomstig uit Ayutthaya. Het is de meest zuidelijke Khmer ruïne in Thailand uit de dertiende eeuw.

Heerlijke Lunch

Toen weer terug naar het hotel in Hua Hin. Onderweg vroegen A en R of het niet mogelijk was om eerst met ons gezellig uit eten te gaan. Natuurlijk kon dat. Eerst thuis Bussaya haar 96 jarige moeder opgehaald. Vervolgens in Cha-am vlak bij de zee heerlijk gegeten. Daarna moeders weer naar huis gebracht en toen naar Hua Hin. Tenslotte terug naar Cha-am. Een erg lange, maar ook erg leuke, dag met twee zeer dankbare gasten. Met A en R hebben we een aantal hele leuke dagen rondgereisd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *