Opnieuw een 2-daagse maar nu naar Kanchanaburi.

Vijf dagen na de 2-daagse richting Zuid gingen we opnieuw met T en E en familie op stap. Dit keer naar Kanchanaburi. Deze 2-daagse naar Kanchanaburi bieden wij nog maar sinds een paar jaar aan maar de belangstelling voor deze tour is enorm.

Dag 1:
Het vertrek uit Cha-am was erg vroeg want het werd een lange reis. Onze eerste stop was halverwege Kanchanaburi bij de dierenopvang. Dit was ooit opgezet met medewerking van de overleden koning Bhumibol. Het ligt schitterend tussen de kalksteen rotsen met een grote variatie van allerlei dieren. Daarna verder door de uitgestrekte suikerrietvelden naar de allergrootste Raintree boom in Thailand. Erg indrukwekkend. Na een korte stop op de beroemde brug bekend als ‘Bridge over the river Kwai’ hadden we een heerlijke lunch op een plek beroemd met een prachtig uitzicht. Helaas ook in Kanchanaburi verpest de smog grotendeels dit soort uitzichten. Vervolgens door naar de Hellfire Pass. We bezoeken daar het  museum en film.  Daarna lopen we door de Hellfire Pass zelf. Dit blijft iedere keer weer erg indrukwekkend. Op de terugreis naar Kanchanaburi een korte stop bij het viaduct waar de trein langs de berg en naast de afgrond over de rails kruipt. Na een lekkere bierstop gaan we naar ons hotel en sluiten we deze dag af met een heerlijk Thais diner aan de rivier.

Dag 2:

Vandaag starten we bij de nieuw geopende Skywalk. 12 meter boven de rivier kan je prachtig zien waar de Kwae Noi en de Kwae Yai bij elkaar komen en daarna als de Mekhlong rivier door Rachaburi stroomt. Later voorbij Amphawa mondt hij uit in de zee.  De volgende stop is de grote erebegraafplaats in het centrum van de stad. Hier liggen o.m. ook ruim 1800 Nederlanders begraven. Na 80 jaar nog steeds prachtig onderhouden. Ook wordt daarna het museum naast de begraafplaats bezocht. Dit museum is ooit opgezet door een Engelse krijgsgevangene die de oorlog had overleefd.

We verlaten Kanchanaburi en gaan naar de bijzondere tempelgrot in Cambodjaanse stijl. Vanuit de tempel loop je zo de grot in en kan je zelfs een stukje door de berg zelf heen, genoemd de navel van de berg. Daar vlak bij wordt een nieuwe tempel gebouwd. Ze zijn daar al acht jaar mee bezig en het gaat nog zeker zo’n 15 jaar duren voor hij klaar is. Nu ziet men bergen met platen marmer, duizenden houten Boeddha beelden waarbij een aantal enorm groot zijn en nog niet afgewerkt. Buiten komt een zittende Boeddha van 165 meter hoog en een enorm prachtig beeld van de godin Kuan Yin. Tot slot een bezoek aan de grootste pottenbakkersfabriek in Rathaburi en dan door naar Cha-am voor een heel gezellig afscheidsdiner bij Monta aan de zee.

Tijdens het diner werd door 6 van de 7 gasten besloten om de dag erop aan te sluiten bij de 2 gasten die een tour naar Amphawa hadden geboekt. Dus dat werden er 8 i.p.v. 2. Weer een volle bak dus.