Opnieuw de zesdaagse rondreis Midden-Thailand

Opnieuw de zesdaagse rondreis Midden-Thailand

Precies een jaar geleden deden wij drie dagtours met een groot gezin uit Wijk bij Duurstede, Oma, Vader en Moeder, met drie dochters. We hadden toen drie heel gezellige dagen met hun en er werd toen al gezegd; ‘Wie weet komen wij over een jaar terug, en willen wij de zesdaagse rondreis’.

En ja hoor in oktober kwam er een mail, we komen weer, en ditmaal met dochter nummer vier, dus zeven personen.

Dag 1:
Op tweede kerstdag gingen wij op pad.
Onze gasten hadden maar 1 dag gehad om bij te komen van de lange vliegreis, dus zaten eerst wel wat slaperig voor hun uit te kijken.
Het was erg vroeg om al zout te zien op de zoutvelden, maar we hadden geluk er werd volop gewerkt. Vader T wilde het ook wel eens proberen om de twee mandjes met zout aan de bamboe lat op te tillen maar helaas, hij kreeg ze geen centimeter de lucht in. Onbegrijpelijk hoe al die kleine slanke Thaise mensen dat doen.
De volgende stop, de mooie boot tempel, en daarna het park waar we een beeld kregen hoe de mensen in begin 1800 hier leefden. Het orchideeënpark sloegen we dit maal over, maar daarvoor hadden we iets heel moois in de plaats. Na de grootste Chedi in de wereld naar ons hotel, diner en slapen.

Dag 2;
Opnieuw heel vroeg op en nog slaperig van de jetlag, op naar die gigantische Draak bij de tempel. En toen gebeurde het, de Thaise loterij verkopers werden ontdekt, en iedereen kocht een lot met zijn eigen lucky number, gelijk werd er druk gepraat over wat er met alle miljoenen gedaan zou worden.
Na een hele leuke en lekkere lunch aan de rivier, waarbij wij allemaal steeds op de foto moesten met de eigenaars, naar het grote vogelpark waar al die vreemde leguanen overal voor je voeten lopen. Daarna door naar ons geliefde 8-Factory hotel. Maar oh oh het heerlijke restaurant was verhuisd en niet meer in het hotel. Dus daar naar toe en heerlijk gegeten.

Dag 3:
Na het ontbijt naar de tempel met, volgens alle Thaise , de mooiste Boeddha van Thailand. Daarna over de mooiste snelweg, bijgenaamd Thais Zwitserland, naar de mooiste tempel van Thailand op de berg. Onderweg eerst nog naar een mooie waterval, wel wat klimwerk maar het was het waard.
Na de prachtige tempel dwars door enorme bergen met heel veel aardbeien velden naar opnieuw het hotel waar wij altijd graag komen. Natuurlijk onderweg even gestopt om aardbeien te plukken en te eten. In de avond weer naar ons vaste restaurant aan de rivier, heerlijk.

Dag 4:
Na het aparte ontbijt, naar een heel oud onbekend historisch park, en daarna door naar de apen stad. Daar zo,n drie stops gemaakt en toen was het wel tijd voor een heerlijk drankje. En er was ook vraag naar cocktails, s,avonds naar een nieuw en prachtig restaurant geweest.

Dag 5:
Op weg naar de oude hoofdstad, maar wel met een paar stops, o.a. bij de grootste zittende Boeddha 96 meter hoog, met daarbij een afbeelding van de hel, daar word je niet vrolijk van brrrrr….. Toen een enorme liggende Boeddha en een leuke markt.Daarna nog een stop bij een onbekende ruïne van een oud koninklijk paleis. Nog wat stops in de oude hoofdstad en toen naar ons hotel met de prachtige binnentuin. `s avonds natuurlijk weer het diner aan de rivier met de drie liter beer tower.

Dag 6:
Aan alles komt een eind, dus na een super ontbijt in de mooie binnentuin, op naar Cha-am. Eerst nog wat stops in de oude stad en een tempel markt. Daar werd nog behoorlijk gekocht. Op de terugweg nog een leuke stop gemaakt en in Cha-am na alle rijst een heerlijk Duits super diner bij Suk Restaurant. Oh ja…. er hoefden geen miljoenen verdeeld te worden, alle loten waren helaas nieten. Wel komt er, hoog waarschijnlijk, volgend jaar weer een nieuwe rondreis. Gedacht wordt aan de vierdaagse naar de oostkust van de golf.
2020 here we come.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *