Op tour met onze oude buurtjes,

We waren in Kanchanaburi met onze zoon die over was uit Nederland. Daar werden wij gebeld door A en N uit Hua Hin. Dit waren zo’n twaalf jaar geleden onze overburen in Cha-am. Heel gezellige mensen. Ze wonen nu al heel lang in Hua Hin.

N. haar broer en zus waren, met aanhang, op vakantie in Thailand. Natuurlijk hadden A en N hun al heel veel van Hua Hin en omgeving laten zien. Ze wilden ze ook wat verder weg van Hua Hin wat laten zien. Zo kwamen wij in beeld. Zij dachten zelf aan Kaeng  Krachan national park. Later zeiden ze; “jullie weten de weg, dus maak er maar een mooie dag van” .Zo gingen wij vroeg op pad naar de condo in Hua Hin. Daar stonden ze met zijn zessen in de stromende regen op ons te wachten.
Onze eerste stop was bij de enorme indrukwekkende Chinese praalgraven begraafplaats. Door de regen werden het foto’s vanuit de auto. Gelukkig klaarde het daarna op en konden we bij onze tweede stop de tempel met de prachtige rots formaties rondwandelend bekijken. Iedere keer weer opnieuw blijft het ongelofelijk fenomeen.

Daarna had iedereen zin in een lekker kopje koffie en graag op een mooie plek. Dus naar the little forest voor een heerlijk kopje koffie met wat erbij. Natuurlijk daarna even door het prachtige parkje gelopen. Vervolgens naar het religieuze park van de godin Kuan Yin. Zoals zo vaak in ons geliefde Channin restaurant wat ook bij iedereen weer erg in de smaak viel.
Ons middag programma was in Phetchaburi. Eerst naar de prachtige grotten met de vele Boeddhabeelden en buiten veel apen.
Vandaar naar de tempel met zijn hechte contacten met de oude hoofdstad Ayuthaya en met het Thaise koningshuis. Tot slot nog even een korte stop bij de 900 jaar oude Khmer ruïnes uit de tijd dat de Khmer nog veel macht had in Thailand. Toen werd het echt tijd om richting Hua Hin te rijden waar we zes zeer tevreden gasten bij hun condo terugbrachten en gelijk weer een nieuwe dagtour afspraak voor een week later.