Kwangchow nu.

Enkele dagen na onze zeer geslaagde vijfdaagse rondreis wilden zes van de zeven deelnemers alweer een dagtour. Het werd dagtour 6 naar Kwangchow. Helaas was M ziek en kon op het laatste moment niet mee. Dus gingen we met vijf personen op pad.

Natuurlijk hadden we ook deze tour, door corona, al twee jaar niet meer kunnen doen. We waren dus erg benieuwd of er veel veranderd was. De eerste stop was bij de enorme uitgestrekte Chinese praalgraven. Daar was natuurlijk niets veranderd. Ook de tempeltuin met de gigantische rotsblokken blijft prachtig.

Tempeltuin met rotsblokken

Het heerlijke koffierestaurant met het mooi aangelegde parkje was verbouwd. Toen naar ons zo geliefde Kwangchow, de Floating Market in de jungle. Deze markt was, door Corona, meer dan een jaar gesloten geweest en nog maar net weer open. Het was er wel stiller dan vroeger en ook veel minder kraampjes. De leuke sfeer was er nog wel. Nu maar hopen dat het weer snel drukker gaat worden.

Floating Market Kwangchow

Na de lunch naar de grotten met de honderden Boeddhabeelden. Na een bezoek aan de tempel met het eeuwenoude gebouw uit Ayutthaya en de nog oudere Khmer-ruïne was het tijd voor de terugreis.

Grotten met Boeddhabeelden

Weer een zeer geslaagde dagtrip en vijf heel tevreden gasten. En wij zijn blij dat we dagtour 6 naar Kwangchow weer van harte kunnen aanbevelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *