In en Rond Hua Hin.

 

Voordat A en K aan hun 5-daagse trip Rondom Bangkok begonnen, hadden ze nog wel zin in een dag-toer. Ook hun overburen C en W in Cha-am werden enthousiast gemaakt. Het werd dag-toer 4a.

We starten om 11 uur en onze eerste stop was het vernieuwde Artist Village. Door de vernieuwing nog mooier en gezelliger. Vervolgens op weg naar de tempel waar het om een heilig verklaarde monnik draait en niet om de Boeddha. Natuurlijk eerst even naar het paviljoen met de vrouwengeest in de boom. Iedereen genoot weer van dit smeuïge verhaal. Ook even onder de enorme houten olifant doorlopen voor wat extra geluk en fan de vele trappen op naar Luang Phor Thuad de  beroemde monnik.

Tussen de uitgestrekte ananas velden reden we naar Racha Pak met de zeven meest beroemde koningen uit de Thaise geschiedenis. 16-18 meter hoge bronzen beelden en gemiddeld 40.000 kg per stuk. In een prachtige omgeving vol met mooie palmbomen.

Daarna gingen we verder naar de mangrovebossen van Pranburi. Eerst even genieten van onze meegebrachte fruitsoorten. Toen over de houten vlonders dwars door de mangroves en bij de uitkijktoren een heel mooi groen uitzicht over de bomen heen. Na een kilometer gewandeld te hebben begonnen we wat dorst en trek te krijgen en dus op naar onze laatste stop de rommel, antiek en eetmarkt in Pranburi.

Na over deze, altijd erg leuke markt tussen de oude Thaise houten huizen waar overal muziek uitkomt, gelopen te hebben werd het tijd om aan ons diner te denken. Er werden diverse eetkraampjes bezocht. In overleg werden er loempia’s, sateetjes, shaslick mini pizza’s, enz enz ingekocht. Met onze etenswaren kwamen we bij ons vaste adresje aan. In de mooie tuin met een heerlijk koud biertje genoten van onze meegebrachte hapjes.

Om acht uur ’s avonds waren we weer terug in Cha-am iedereen had genoten van een heerlijke dag en wij gingen ons weer voorbereiden op de volgende reis.