5 dagen rond Bangkok

Er is nog plek op onze 5-daagse trip rondom Bangkok.

Van10 t/m 14 februari hebben wij een 5-daagse trip rondom Bangkok met heel veel interessante bezienswaardigheden. U komt op plekken die u zelf moeilijk kan ontdekken.
U kunt zich nog inschrijven.

Dag 1:
We bezoeken het mini dorpje Ban Don Kai. Dit dorp is helemaal in het teken van de beroemde Benjarong porselein. Daarna rijden naar de historische stad Lopburi. We bezoeken de ruïnes van het paleis van Koning Narai uit de Ayutthaya periode en het museum met een prachtige collectie kunst en beelden uit de Dvaravati periode. Tot slot een drankje in de hippy wijk.

Dag 2:
Eerst naar Wat Phra Non de tempel met de grootste liggende Boeddha in Thailand. Vervolgens rijden we naar een retromarkt die staat helemaal in het teken van de veldslagen tussen de bevolking van Bang Rachan en de binnentrekkende Birmanen in 1765. Het is een hele mooie locatie en er is veel te zien.
Dan naar de kalksteenbergen aan de grens met Birma. Bij een van de bergen (Hup Pa Tat) zijn, door vele regenval, scheuren in de berg ontstaan. De top van de berg is vervolgens met alle begroeiing ingestort. In de ontstane open ruimte binnen in de grot is na miljoenen jaren een prachtig planten paradijs ontstaan.

Dag3:
We bezoeken eerst een kleine Mon gemeenschap aan de rivier met een aantal klassieke boten. Vervolgens gaan we met de ferry naar het eiland Koh Kret. Daar fietsen we rustig rond het eiland en bezoeken onderweg marktjes, pottenbakkerijen en genieten van de prachtige omgeving. We lunchen op het eiland met een prachtig uitzicht op de rivier.

Dag 4
Om 08,00 uur op weg naar Kanchanaburi, onderweg stoppen we bij de Giant Rain Tree, de grootste boom van Thailand met een overkapping van 2400 vierkante meter. We lopen even over de beroemde brug van de dodenspoorweg voordat we met de trein ook over de brug rijden. De ruim twee uur durende tocht gaat door prachtige velden en bergen, langs de rivier met een ruige natuur om ons heen .Het einde van deze spoorlijn is in Nam Tok. Ons busje staat daar al klaar en brengt ons naar de Hell Fire Pass. Hier bezoeken we het kleine museum en lopen 1200 meter door de Hell Fire Pass waar zoveel gevangenen werkten als slaven onder beestachtige omstandigheden, en waar ook 70 procent van de gevangenen zijn gestorven,
Tot slot rijden we terug naar ons hotel in Kanchanaburi waar we ook blijven dineren.

Dag 5:
Onze laatste dag start weer om 08.00 uur richting de grote erebegraafplaats in het centrum. Hier liggen o.a. ruim 2000 Nederlanders. Deze erebegraafplaats is prachtig onderhouden en echt indrukwekkend.
Vervolgens rijden de stad uit en stoppen bij twee tempels die vlak bij elkaar liggen. De eerste is in Khmer stijl. We lopen door de tempel zo een prachtige grot in. We kunnen ook een stukje door de navel van de berg lopen, erg apart, Dan naar de Chinese tempel. Hier staat een enorm groot houten beeld van de godin Kuan Yin en zijn de wanden en plafond uit prachtig houtsnijwerk gesneden. Tot slot bezoeken we in Ratchaburi de grootste aardewerkfabriek van deze provincie. Hier wordt alles nog helemaal met de hand verwerkt.
Dan door naar Cha-am waar we rond 18:30 uur ons afscheidsdiner hebben.

De prijs bedraagt: € 338,-  tot € 380-  gebaseerd op 2 persoonskamers met 2 personen.
(Afhankelijk van de koers van de Thaise Bath kunnen er kleine prijsaanpassingen nodig zijn).
De prijzen zijn inclusief:
– Nederlandstalige begeleiding.
– Transport van en naar uw vakantieverblijf in Hua Hin of Cha-am.
– Alle entrees.
– Overnachtingen (gebaseerd op 2-persoonskamers)
– Ontbijt, lunches en diners

– Alle consumpties (globale raming)
I.v.m. bus en hotelreserveringen, dient U bij reservering ฿ 3.500 per persoon vooruit te betalen. Het restant betaalt u bij het begin van deze meerdaagse trip.
U kunt deze trip ook als PDF-file bekijken: Click hier

Wilt u zich aanmelden voor deze trip, email naar bussayagids@gmail.com

Of vul dit contactformulier in.