CHa_Am strand

Eindelijk weer op pad.

De laatste 7 blogverhalen op het blog van onze website gingen maar over één onderwerp, namelijk kunnen onze vaste overwinteraars en nieuwe gasten weer naar Thailand komen en kunnen we dan weer een dagtour of rondreis maken .
Op 3 Januari arriveerden de eerste 5 diehards in Bangkok voor een verblijf van twee maanden in ons mooie Cha-am. Op 4 Januari haalden wij ze op en op 13 januari kwamen er nog 4.

Zeven personen van deze groep hadden al onze rondreizen al eens gedaan. Dus ook onze geweldig mooie 9-daagse rondreis in Februari 2020.
Onderweg van Bangkok naar Cha-am kwam al snel de vraag; ‘Bussaya je hebt toch wel weer een nieuwe rondreis voor ons?’ En die hadden we. Een 5-daagse rondreis rond Bangkok.
Dus na onze laatste tour eind Maart 2020 gingen we eindelijk op 4 Februari 2022 weer op pad, wat wel een spannend maar ook heerlijk gevoel was.

Dag 1:
Omdat we die dag veel moesten rijden, vertrokken we om 07.15uur richting Samut Sakhon. Gelijk spookte er door ons hoofd, dat daar de eerste grote corona uitbraak op de grote garnalenmarkt was. Wij waren op weg naar een mini dorpje waar ooit een keramiekfabriek stond die failliet ging. Een aantal van de werkeloze medewerkers zijn toen, onder leiding van mevrouw Urai, begonnen met het maken van het beroemde Benjarong porselein.
We werden door mevrouw Urai zelf opgewacht en kregen een rondleiding door de verschillende huisjes, waar prachtig porselein handmatig werd beschilderd.
Iedereen was erg onder de indruk van het vakmanschap, maar ook van de locatie.

Vervolgens weer op pad naar Lopburi. De stad met enorm veel loslopende apen, maar vooral een historische stad met veel invloeden van de Mon en de Khmer. Als eerste bezochten we daar de ruïnes van het paleis van koning Narai en het daaraan verbonden museum. Daarna nog 1 stop en tot slotte een drankje in de hippiewijk. In ons hotel heerlijk gedineerd met livemuziek in de tuin.

Dag 2:
Ontbijt om 7uur en om 8 uur op pad. Eerst naar een tempel met een enorm grote liggende Boeddha. Hier was echter veel meer te zien dan alleen de Boeddha.


Daarna bezochten we een leuke Retromarkt. Veel mensen in 17de -eeuws kostuum. Ook genoten we van een heerlijk kopje koffie voor 15 bath, gemaakt in een mini stalletje, in kleine potjes en kannetjes.
Na de lunch weer even een stukje rijden op zoek naar de kalkstenen bergen. Het was niet makkelijk te vinden, maar zeker de moeite waard. Miljoenen jaren oude kalkstenen bergen waren door regenval met begroeiing en al ingestort. In de onderliggende grot ontstond er een Jurasticachtig park in een berg met bijzondere plantengroei. Een waanzinnig mooi plekje. We sliepen in een eigen huis, met woonkamer en 5 slaapkamers met douche en toilet.

Dag 3:
Na een kort bezoek aan een Mon dorp gingen we naar het Mon eiland Koh Kret. Daar stond mijn zwager, die daar woont klaar met 10 fietsen. We fietsten zo’n 7 km rond het eiland met diverse stops. Heerlijk geluncht aan de rivier, waar allerlei boten voorbij voeren. We bezochten ook een pottenbakkerij, waar 1 van onze groep het ook eens te probeerde om een potje op de draaischijf te maken. Dat viel echt niet mee. Einde van de middag waren we weer in ons hotel, waar we al eerder overnacht hebben. Vlakbij was een nieuw restaurant waar we heerlijk hebben gegeten.

Dag 4:
Na een heerlijk ontbijtbuffet weer op pad richting Kanchanaburi. Onderweg een stop bij Thailands grootste boom met een overkapping van 2.400 vierkante meter. Erg imposant.

Vervolgens een korte stop bij de beroemde brug over de River Kwai. Daarna met de trein naar het eindstation Nam Tok. Een erg leuke treinreis met prachtige landschappen en vaak vlak langs de rivier.

In Nam Tok stond onze chauffeur al op ons te wachten. Na de lunch naar het door Australië gebouwde museum bij de Hell Fire Pass. Bij dit museum mochten we eindelijk onze vaccinatiebewijzen te voorschijn halen. In dit museum kregen we een 10 minuten durende film te zien over wat er hier in de Hell Fire pass was gebeurd. Daarna een 1200 meter lange wandeling door de Hell Fire Pass. Ten slotte naar ons hotel op een prachtige locatie aan de rivier. Daar een biertje gedronken en diner. Heerlijk geslapen in onze laatste overnachting van deze reis.

Dag 5:
De laatste dag alweer. Onze eerste stop was de grote erebegraafplaats. Vervolgens naar twee heel bijzondere tempels. Een met een grot, waar je helemaal door de berg heen kon. De andere met prachtig houtsnijwerk. Daarna richting Cha-am. Even stoppen bij een heel leuke koffieshop, annex kapper. De charmante kapster/eigenaresse was aan het knippen, maar de arme klant werd aan haar lot overgelaten, want er moest voor ons koffie gezet worden.

Na de lunch een bezoek aan de grootste aardewerkfabriek van Thailand waar, net de ruim honderd meter lange hout gestookte oven werd gevuld. Alles gebeurt hier nog met de hand. Toen kwam het verzoek uit de bus: ‘wij willen graag even shoppen bij Robinson warenhuis in Phetchaburi, kan dat?’. Dat kon. De dames shoppen en de heren op zoek naar een lekker koud biertje.
In Cha-am hadden wij ons gebruikelijke afscheidsdiner bij het Duitse restaurant Suk. De eigenaar was speciaal voor ons opengegaan. Onze chauffeur en wij werden door de groep bedankt voor een grandioze reis en nog even extra verwend.

Op het mondkapje na hebben wij totaal geen last gehad van coronabeperkingen. Alles ging zoals we wilden. Het was heerlijk om dit na twee jaar weer te kunnen doen. Zondag gaan we alweer op pad met dezelfde groep naar Kwangchow (dagtoer 6)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *