Eerste toer in 2023

Na de feestdagen en het bezoek van dochter met man en onze twee kleinkinderen werd het weer tijd om aan het werk te gaan.
E. was jarig en werd door haar vriend L. verrast met een dagtour naar de Floating Market van Amphawa.
Daar waren we al lange tijd niet meer geweest. En dat leverde ook gelijk een probleem op. De drie broers die met hun boten altijd onze drie uur durende privéboottocht verzorgden waren er mee gestopt. Gelukkig was er wel een vriend in Amphawa die dezelfde tocht met ons wilde doen.

L. bleek een collega te zijn. Hij is een professionele vogelaar die een bedrijf in Nederland had en daar natuurtochten organiseerden. Daarbij was hij ook gids. Natuurlijk had hij op deze dag ook een prachtige camera en kijker bij zich.

Na ons bezoek aan de treinmarket en een lekker fruithapje gingen we op zoek naar onze nieuwe bootsman. Gelukkig hadden we die snel gevonden en konden we op tijd vertrekken. Onderweg door de mooie groene riviertjes zagen we vele varanen en ook vogels. Een stop bij de tempel waar we door de abbot werden ingewijd was een hoogtepunt voor L en E.

Bij terugkomst genoten we aan de floating market van een heerlijke lunch. Vervolgens reden we weer naar Cha-am waar L en E verder gingen met het vieren van E. haar verjaardag. Wij gingen ons concentreren op onze vierdaagse rondreis naar het zuiden die wij enkele dagen later zouden gaan doen