Een nieuwe 6-daagse rondreis naar de Esaan.

Onze vaste groep overwinteraars, die al onze meerdaagse rondreizen als eerste proefkonijnen meemaakten, hadden ons weer aan het werk gezet.
Na de vijfdaagse in en rond Bangkok van precies een jaar geleden werd het nu een zesdaagse richting de Esaan.

Dag 1.
We rijden richting Bangkok. Na ca 2 uur komen we aan bij de kust onder Bangkok. Daar huren we fietsen voor een tocht langs kleine vissershuisjes en door prachtige mangroves. Onderweg zien we diverse vogels, varanen en modderkruipers. We stoppen bij de zee met een een prachtig wijds uitzicht. Daarna weer door het mangrovebos terug naar het beginpunt.
Vervolgens naar Nonthaburi. Daar bezoeken wij een museum in een enorm oud teakhouten gebouw. Na een lunch rijden we richting Saraburi . Onderweg gingen we op zoek naar een cultureel centrum met oude traditionele Thaise huizen aan het water. Bij aankomst hoorden wij dat de oprichter van dit prachtige complex helaas was overleden. Zijn dochter had zijn taken overgenomen. Zij wist heel veel over de Thai Yuan waar zij en haar familie bij hoorden. Ook gaf zij een demonstratie van het traditionele weven met zijde van de zijderups.
s, Avonds vonden wij buiten Saraburi een geweldig restaurant, heel druk met Thaise klanten, buitenlanders waren ze hier niet zo gewend, we werden geweldig ontvangen, en aten heerlijk

Dag 2
Vandaag gaan wij naar Khao Yai National Park. Dit is het oudste en meest aantrekkelijke natuurpark van Thailand. We stoppen bij diverse viewpoints met prachtige uitzichten en waar we begroet werden door vele apen. Achter het bezoekerscentrum wandelen we een 1.2 km trail door de prachtige natuur. We zien onderweg enorme bomen, planten en af en toe zien en horen we Gibbons. Na afloop een heerlijk kopje koffie in het bezoekerscentrum. Daarna via allemaal slingerwegen naar een prachtige waterval. Die is van boven goed te bewonderen maar na wat klauteren beneden nog indrukwekkender. Op weg naar de uitgang kwamen we nog een aantal enorm grote herten tegen. Na de lunch op weg naar het Korat Geo Park. Dit is een plek met enorme indrukwekkende rotsformaties die naast en bovenop elkaar liggen. Maar ook oeroude rotstekeningen. Opnieuw een mooie dag

Dag3
Vanuit Korat bezochten we eerst de beroemde olifantentempel , ingelegd met 20 miljoen stukjes mozaïek. Vandaar naar Baan Prasat waar opgravingen zijn van 1500-3000 jaar oud. Na een heerlijke lunch met Freek en zijn vrouw van het blog Thailand Community naar Phimai Historical Park met daarin Prasat Hin Phimai het grootste Khmer tempelcomplex in Thailand ooit gebouwd (11e-12e eeuw).
Onze laatste stop was bij de grootste Banyan boom in Thailand. Een boom waar de takken en luchtwortels naar de grond groeien en daar weer wortel schieten. Zo ontstond hier een heel bos uit oorspronkelijk 1 boom. Overnachting was in Buriram bij een heel fijn hotel waar we s, avonds naast het zwembad van een heerlijke Thaise maaltijd genieten.

Dag 4
Vandaag richting het zuiden naar de beroemde Khmer tempel Phnom Rung. Dit is de best bewaarde Khmer tempel in Thailand. Gebouwd op een 400 meter hoge uitgebluste vulkaan , Gelukkig bracht onze chauffeur ons naar de achterkant en tevens hoogste punt van het tempelcomplex. Dus konden wij de ontelbare trappen afdalen in plaats van opklimmen. Het is een prachtig en zeer indrukwekkend complex.
Vervolgens reden nu naar het westen richting het Thaise Zwitserland Wang Nam Khiao. Dit gebied is zeer geliefd bij de Thaise toerist vanwege zijn natuur en schone lucht. Hier bezochten we het grote Flora bloemenpark met enorme rozentuinen. Het geplande bezoek aan Mr Mushroom haalden we helaas niet. Dus op zoek naar onze bungalows, Na eerst een paar drankjes in onze tuin gingen we op zoek naar een restaurant. We stopten bij een enorm houten restaurant in country stijl. Na het bestellen van ons eten kwamen pa, broer en 19 jarige dochter het podium op en werden we verrast met een avondje country and western muziek. Vooral de zang van het 19 jarige meisje in school uniform was geweldig.

Dag 5
Vandaag richting Prachinburi. Eerst stoppen we bij een complex waar de tempel, beelden, ornamenten, grotten enz volledig ingelegd zijn met miljoenen schelpen. Een indrukwekkend gezicht. Vervolgens naar het Prachin Buri National museum. Eerst zien we een film met de geschiedenis van de provincie en daarna een rondwandeling door het museum. Zeker de moeite waard. Dan naar Bang Khla floating Market. We wandelen over de gezellige markt. Daarna een boottocht over de Bang Pakong river. We zien onderweg een tempel waar duizenden vliegende honden in de bomen hangen. Onze volgende stop is een beroemde tempel met zijn enorme beelden waaronder de giga grote rose olifant Ganesh. Ook zijn er een aantal stenen ratten waar tientallen Thaise mensen in de rij staan om de rat te omhelzen en hun wens te fluisteren in het oor van de rat. s,Avonds weer heerlijk gegeten. Helaas zat de tuin al vol dus binnen eten. Na een half uur begon het ineens keihard te regenen en waren we best blij dat we binnen zaten.

Dag 6
De laatste dag van onze nieuwe 6-daagse rondreis. Dus richting Cha-am. Maar eerst op weg naar het beroemde Ancient City of te wel Muang Boran. Dit is een enorm park waar Thailand in het klein is maar de gebouwen meestal in normale grote. Gelukkig mocht onze eigen bus mee naar binnen. We hebben veel gezien. De dames kregen nog een spoedcursus vissen vouwen van bladeren. We brachten hier een groot deel van de ochtend door. Na de lunch verder richting Cha_Am. Maar de dames wilden wel even een stop maken bij Robinson Department Store. De heren zochten intussen een plekje met een koud biertje. Tenslotte op weg naar ons afscheidsdiner bij Marc en Suk in Suk restaurant waar wij na al het heerlijke Thaise eten aan de Duitse Schnitzels gingen Opnieuw een zeer geslaagde rondreis die zeer binnenkort ook op onze website zal worden aangeboden.