Een gezellige dagtour rondom Hua Hin.

Na de hele leuke tour met onze oude buurtjes gingen we de dag erop alweer op pad. Twee vriendenparen, waarvan het ene paar het andere paar op een leuke dag trakteerde.
We starten om half negen en de eerste stop was de olifantenopvang Hutsadin. Daar stond onze Nederlandse vrijwilliger J al klaar voor een uitgebreide toelichting over de Aziatische olifant en de opvang bij Hutsadin. Er volgde een wandeltocht met een Olifant en de mahout. Uiteraard niet zittende op de olifant, maar voor hem uitlopend.

Vervolgens op weg naar Wat Huay Mongko. Deze tempel is voor de belangrijke heilig verklaarde monnik Luang Phor Thuad. Natuurlijk krijgen onze gasten een uitgebreide uitleg over wie Luang Phor Thuad was en het mooie verhaal van de vrouwelijke geest in de boom. Na een plezierige wandeling over het grote tempelcomplex rijden naar het leuke kunstenaarsdorp Artist Village, Daar genoten onze gasten van.
Toen naar het prachtige Esaan Garden Restaurant voor een heerlijke lunch tussen de vele bloemen en planten.
Na de lunch bezochten we het Ratcha Pak Park met de zeven enorme bronzen beelden van de zeven meest beroemde koningen. Vanaf de parkeerplaats reden we met een treintje naar de beelden en vertelden we onze gasten waarom deze zeven koningen zo beroemd waren.

Daarna nog een stukje verder naar het zuiden, richting Pranburi, daar bezochten we het indrukwekkende mangrovebos. We wandelen over houten vlonders dwars door het bos met enorme wortels en duizenden krabbetjes naar een uitkijktoren. Daar genoten we van het prachtige uitzicht van een groen zee van bladeren. Na een wandeling van een waren we weer terug bij onze minivan. Daar genoten we van de heerlijke meegenomen vruchten. De dag was weer ten einde en reden we terug naar Hua Hin.
Daar hebben we onze vier zeer tevreden gasten bij hun hotel afgezet. We hopen ze zeker een keer terug te zien.