De laatste twee dagtours in 2019.

De laatste twee dagtours in 2019.

Via onze website werd er geboekt voor twee personen naar Amphawa. Een onbekende naam. Opa B en dochter wilden ook mee, dus werd het met de mini bus naar Amphawa.
Eerst de onbekenden ophalen. Bij het openen van de bus, zei de dame “hallo Bussaya hoe gaat het ermee?”. Het bleken gasten van ons te zijn van heel lang geleden. Daarna opa B en dochter opgehaald.
Bij de treinmarkt zagen we al vele natte plekken. Het was springvloed geweest en de rivier was buiten zijn overs getreden. Onze boot kon maar net onder de brug door.
Bij de tempel werd ons geadviseerd om naar de nieuwe aanbouw van de tempel te gaan. Daar zaten een aantal houtbewerkers de raamkozijnen en deuren voor de nieuwe tempel te bewerken, zo knap, diep uitgesneden een prachtig gezicht.
Opa B was nu al vele keren met ons in Amphawa geweest en de dame, onze oude gast, nu voor de tweede keer, maar zij blijven genieten. Het was weer een zeer geslaagde tour.

Naar Kwangchow met onze vriendin M uit Hua Hin en haar kinderen. Die voor de feestdagen over waren,
Eerst zou alleen haar zoon komen. Op het laatste moment kwamen daar nog bij haar dochter en schoonzoon bij. Dus werd het de mini bus.
Natuurlijk hadden M. met haar man J. (die al jaren in Hua Hin wonen) al veel van de omgeving gezien. Toch waren ze nieuwsgierig geworden naar de verborgen plekjes waar ik onze gasten altijd naar toe breng.
Eerst naar de goed verborgen Chinese begraafplaats en het rotspark. We stoppen ook even bij enorme ananas velden. Ik vertelde nog dat de helft van onze gasten dachten dat de ananas aan een boom groeit en niet als een plant in de grond.
Zoals altijd was de unieke sfeer bij Kwangchow weer een groot succes. Na de lunch nog even snel naar Petchaburi voor de grotten en een tempel.
Iedereen had weer een hele leuke dag gehad. Onze vriendin M. heeft er weer een paar nieuwe onbekende (nu bekende) plekjes bij.
Vijf dagen later onze laatste tour van 2019. Maar wel tussen Kerst en Nieuwjaar zes dagen Midden-Thailand met zeven personen. Dat verslag later.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *