Dagtour op 1e Kerstdag

Wij zaten in Cha-am op de beroemde woensdagavondmarkt met een groep overwinteraars lekker aan een hapje en een drankje,.
Daar kwamen twee mensen naar ons toe en vroegen in het Engels of ze bij ons mochten zitten omdat er nergens plaats was.
Natuurlijk mocht dat en al snel kwamen wij erachter dat zij Nederlanders waren.
Het waren erg aardige mensen en al gauw liep Bussaya met de dame op de markt hapjes aan te wijzen. Toen de man hoorde dat wij aparte tours deden was hij gelijk ge├»nteresseerd. Vooral Kwangchow leek hem wel wat. Dat kon echter bij hem en bij ons alleen op eerste kerstdag. Voor hem was dat geen probleem en voor ons uiteraard ook niet. 

Chinese praalgraven

Dus op eerste kerstdag met hun op stap. Eerst naar de vele Chinese praalgraven. Daarna naar de tempeltuin met de gigantische rotsblokken. Na wat fruit van Bussaya op weg naar The Little Forest voor een heerlijk kopje koffie en een rondje door hun mooie park.
Vervolgens op weg naar Kwangchow. Deze Floating Market blijft schitterend ook al was het wel heel stil. De sfeer is heel bijzonder en ook omdat alles om bamboe draait. Lopend door een tunnel van bamboe, eten en drinken uit bamboe en zitten op een bamboevlot.

Na Kwangchow was het weer tijd voor een heerlijke lunch in Channin, zoals altijd erg lekker, en ongelooflijk goedkoop.

Het middagprogramma bestond weer uit Phetchaburi, de grotten met de vele apen buiten en de vele boeddha’s binnen.Daarna de tempel met een rijk Ayutthaya verleden en de Khmer ru├»ne uit  de dertiende eeuw.

Om zes uur waren onze gasten F. en B. weer bij hun hotel, en spraken wij weer af bij onze groep op de woensdagmarkt. Later hebben zij nog oud en nieuw gevierd met deze groep aan het strand van Cha-am. Ook zijn er plannen om de volgende winter ook drie maanden te overwinteren in ons mooie Cha-am.
Dus zijn wij al in het rond aan het kijken voor een mooi plekje.