Dagje Amphawa

In Nederland is het weer zomervakantie. Voor de corona waren de maanden juli en augustus altijd drukke maanden voor ons. Door de corona hadden we een paar jaar helemaal geen tours. Dit jaar gelukkig iets meer maar het toerisme in Thailand is nog lang niet zoals het voor de Corona was.

Eind Juli kregen we een mail van M en N die met hun 2 dochters en zoon een paar weken naar Thailand kwamen. Voor de geboorte van hun kinderen waren zij al een aantal keren in Thailand geweest. Nu voor het eerst met de kinderen naar het mooie en vriendelijke Thailand.

Het werd een dagtour naar Amphawa . Wij waren daar ook alweer enige tijd al niet meer geweest. Eerst naar het Thaise treinstation Mae Klong waar de trein dwars door de markt rijdt. We liepen op de rails door de drukke markt op zoek naar een veilig plekje waar we het spektakel van de grote trein goed konden zien. Laat dat plekje nu precies bij een winkeltje met aparte kleding zijn. Moeder en dochters dus meteen aan het inkopen. Net op tijd klaar voordat de trein kwam. Het blijft een bijzonder spektakel die trein die tussen allerlei groente, fruit en vis rijdt.

Dan naar de Floating market van Amphawa. Het was er drukker dan normaal omdat het voor de Thai de eerste dag was van zes vrije dagen. Na wat lekker fruit en fris op weg naar onze boot. Die bleek er nog niet te zijn. Een beetje paniek dus. Na een paar telefoontjes was het snel geregeld. We varen eerst door de floating market en vervolgens door de prachtige natuur met natuurlijk de nodige varanen, reigers en ijsvogels. We stoppen onderweg bij twee tempels. Daar gaan de dames met Bussaya heel respectvol naar Buddha met een bloemetje, kaarsje, wierrook en bladgoud. Na het laten zingen van de enorme grote bronzen gongs werden we allemaal door de abbot van de tempel gezegend.

Terug met de boot naar de floating market voor een al wel erg late lunch. En dan na een wandeling door de stalletjes terug naar onze minivan voor de terugtocht naar Cha-am. Om 18:00 uur zijn we weer terug in Cha-am. Onze gasten waren zo tevreden dat er gelijk een vierdaagse tour rond de golf van Thailand boeken. Dus vier dagen later opnieuw op stap met dit leuke gezin.G