Amphawa van 2 naar 8 personen.

Amphawa.
Y en H hadden ons maanden geleden gemaild dat zij graag wat tours wilden doen.
Waaronder de vierdaagse naar Zuid Thailand en de floating market van Amphawa.
Amphawa is echter alleen in het weekend. Omdat wij aardig volgeboekt waren, besloten wij dat we met Y en H naar Amphawa zouden gaan de dag nadat we terugkwamen van de 2-daagse Kanchanaburi. met T en E en familie. Maar toen die hoorden dat we naar Amphawa gingen, besloten zij ook nog een extra dagje mee te gaan.
Zij waren echter met 7 personen en met Y en H dus 9 totaal. Dat paste niet in onze minivan. T offerde zich op en zo hadden we met 8 man een volle bak.

Eerst haalden we Y en H op in Hua Hin, daarna de overige 6 in Cha-am. Bij de treinmarkt zagen we dat, door springvloed, de rivier buiten zijn oevers was getreden. Daar stonden wat straten onder water. Bij de trein hadden we daar gelukkig geen last van. Dus was het spektakel van de trein dwars door de markt, rakelings langs mensen en stalletjes, met treeplanken over groente en fruit heen goed te zien. Vervolgens na een drankje en fruithapje richting Amphawa. Daar werd gehandeld. Y en H hadden ons gevraagd of wij niet wat aparte Thaise souvenirs konden vinden. Dus niet wat overal op straat werd aangeboden maar wat waardevoller. Wij hadden uit onze thuiswinkel wat mooie dingen meegenomen zoals teakhouten spirit house, teak olifanten, mooi benjarong porselein, wat bronzen dag boeddha’s enz. Niet alleen Y en H maar ook de andere 6 gingen aan het kopen.

Dagtour naar Amphawa

Na de prachtige boottocht met de mooie natuur, vogels, veel varanen. Bij de twee tempels werden we weer ingezegend en verrast met heerlijke pomelo. Na een late maar gezellige lunch op weg naar Hua Hin. Ook de 6 uit Cha-am bleven in Hua Hin. T was zelf al naar Hua Hin gekomen en daar zouden ze dan gezamenlijk naar de gezellige night market gaan. Weer een gezellige dag, namen afscheid van de 6 uit Cha-am en Y en H maakten enige dagen later hun vierdaagse trip naar Zuid Thailand.