Amphawa na twee jaar,

Onze zes overwinteraars wilden nog een toertje maken. Amphawa, daar waren ze met ons al eens geweest maar dat was wel heel lang geleden.
Natuurlijk waren wij ook heel benieuwd hoe Amphawa nu was. De eerste stop was zoals gebruikelijk bij het station van Mae Klong. Voor de corona stonden hier grote hordes met Chinezen te wachten op de trein. Nu helemaal niemand.

We liepen over de rails door de markt naar een open plekje waar we de trein konden zien binnenkomen. Het blijft altijd een spectaculair gebeuren en onze groep genoot er weer van.

Na een fruithapje aan de rivier bij Amphawa wandelden we door de markt waar gelijk de heerlijke rijstkoeken werden ingeslagen. Vervolgens naar onze priv├ęboot. Eerst varen we een stukje door de ruige natuur achter de floating market. Dan naar twee bijzondere tempels. De abbott was heel blij om ons na zo’n lange tijd weer te zien,. We werden gelijk verwend met de Thaise Pomelo, die heerlijk smaakte. Ook werden we allemaal ingewijd door de abbott,

Daarna drie kwartier varen door de prachtige natuur. Onderweg zien we veel varanen. Maar ook en prachtige vogels waaronder bijzondere ijsvogels. Vervolgens terug naar de floating market voor de zeer late lunch. Helaas was ons vaste restaurant aan de rivier was er niet meer. Gelukkig vonden we vlakbij een ander restaurant ook aan de rivier. Na deze late ,maar heerlijke lunch, weer terug naar Cha-am.

Weer een zeer geslaagde tour. Wel overal veel stiller dan voor de corona. Dit zal zeker wel weer aantrekken. Onze zeven overwinteraars zijn inmiddels weer naar huis. Wij moeten we weer wachten op nieuwe mensen, We hopen nu tijdens de Nederlandse schoolvakanties in Juli en Augustus, dat het veel simpeler wordt om Thailand binnen te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *