9 dagen Noord-Thailand

Tours vanuit Hua Hin en Cha-am - 9 dagen Noord-Thailand
5 miljoen jaar oude canyon

Dag 1 van 9 dagen Noord-Thailand

Om acht uur wordt u opgehaald en rijden we richting het noorden.
Na ongeveer een uur stoppen we bij een tempel aan de rivier, die we niet bezoeken. Naast de tempel is een museum met zo’n 313 prachtige Shadow play figuren. Deze ruim honderd jaar oude figuren zijn uit buffelleer gesneden en 1-2 meter doorsnede.
Nadat we eerst een heerlijk kop koffie aan de rivier hebben gedronken gaan we op weg naar een enorme privéverzameling van ruim 5000 houtsnijwerken. Hier zien we 150 jaar oude teakhouten beelden. Er zijn beelden bij van ruim 3,5 m hoog.
Echt een unieke en zeer bijzondere verzameling.
Vervolgens lunchen we aan de rivier bij een enorme overdekte markt.
Natuurlijk wandelen we na de lunch even over de markt.
We overnachten in een hotel met een mooie tuin, waar we ’s avonds ook gaan eten.

Dag 2 van 9 dagen Noord-Thailand

Vandaag veel culturele activiteiten. Als eerste bezoeken we een tempel met oude keramiek ovens. 500 jaar geleden begon een Chinese emigrant hier een keramiekfabriek, die uitgroeide tot de grootste van Thailand met zo’n 200 keramiek-ovens. Er zijn er nu nog een paar in goede staat en indrukwekkend om te zien. Vervolgens rijden we een hoge berg op naar een bijzondere tempel Wat Khiriwong genaamd met prachtig uitzicht vanuit een uitkijktoren. Na de lunch bezoeken wij een Thais bedevaartoord met het mooiste Boeddhabeeld van Thailand. Hier zien we veel Thaise bezoekers. Tot slot maken we nog een korte wandeling langs de rivier.

Dag 3 van 9 dagen Noord-Thailand

Na het ontbijt gaan we op weg naar de eerste hoofdstad van Thailand of eigenlijk moeten we dan Siam zeggen. We huren daar fietsen, zodat we in alle rust kunnen genieten van dit prachtig historische park met enorm indrukwekkende ruïnes uit de dertiende eeuw. Zo’n 30 kilometer verder naar het noorden bezoeken we het 2e historische park, waar we met een treintje naar de vele bezienswaardigheden gereden worden. Na afloop gaan we naar ons hotel.

Dag 4 van 9 dagen Noord-Thailand

Vandaag vertrekken we  vroeg naar het bergachtige noorden. Onze eerste stop is een 5 miljoen jaar oude canyon waar vroeger een rivier doorheen stroomde. We wandelen door de oude rivierbedding en genieten van de enorme 30 meter hoge rotswanden die door de tijd veranderd zijn in stenen pilaren.
Vervolgens naar een orchideeënpark met bijbehorende vlindertuin. Daarna beginnen we aan een 700 km lange loop door de bergen met zo’n 4000 haarspeldbochten. Onderweg stoppen we bij een oude houten brug, aangelegd, met de hulp van olifanten, door krijgsgevangenen in de tweede wereldoorlog. Vervolgens bezoeken we een tweede canyon, de zeer bekende Pai Canyon, waar we, na een flinke klim, kunnen genieten van een prachtig vergezicht met hele indrukwekkende bergpartijen. We overnachten in een gezellig stadje met een walking street en vele restaurantjes, waar we heerlijk kunnen eten.

Dag 5 van 9 dagen Noord-Thailand

Zeven uur in de ochtend ontbijten we buiten bij een temperatuur van zo’n 12 graden Celsius. Echter drie uur later is het alweer 30 graden. We vervolgen onze 700 km lange loop en merken dat de natuur steeds wilder wordt. Onderweg stoppen we regelmatig bij viewpoints om van de mooie panorama’s genieten. Na ca 1,5 uur brengen we een bezoek aan een groot grottencomplex.
We wandelen door de grotten met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten en eindigen dit bezoek met een vaartocht op bamboevlotten door een ondergrondse rivier. Vervolgens gaan naar een dorp met bergstammen. Daar eten we een noedelsoep en genieten we van het prachtige uitzicht over de bergflanken.
Als laatste vandaag gaan we naar een ander afgelegen bergdorpje met de z.g. Long Necks.

Dag 6 van 9 dagen Noord-Thailand

Vandaag vervolgen we onze 700 km lange loop door de bergen van Noord-Thailand. Onderweg bezoeken we een dorpje vlak aan de Birmese grens. Net als Kanchanaburi was dit dorpje een belangrijke plaats voor de Japanners in de tweede wereldoorlog. Er werden wegen en bruggen aangelegd voor transport van troepen en goederen naar Birma. Het was een uitgaansgebied voor de Japanse soldaten en er was ook een Japans ziekenhuis, Nu is er een museum, waar we een oude film te zien krijgen met daarin een verhaal hoe de Thaise mensen en Japanners hier prima bevriend waren. De rest van de dag rijden we het laatste deel van de loop met zijn spectaculaire wilde natuur, bergen en bochten.

Dag 7 van 9 dagen Noord-Thailand

Deze ochtend bezoeken we in het centrum van de stad een prachtige tempel uit de 11e eeuw. Deze tempel wordt door heel veel Thaise mensen bezocht.
Dan naar een keramiekfabriek met bijbehorend museum. In deze keramiekfabriek kunnen we alle bewerkingen van klei tot eindproduct volgen. Mochten we genoeg tijd hebben, kunnen we zelf ook keramiek beschilderen. De volgende stop is een 100 jaar oud Thais huis. Dit bijzondere gebouw staat op 116 teakhouten palen. Na de lunch bezoeken we een klein boerendorp waar 50 jaar geleden een houtbewerker trouwde met een lokaal meisje en daar bleef wonen Hij leerde daar de mensen houtbewerken en daardoor is het dorp een belangrijk centrum voor houtsnijwerk geworden. Ten slotte naar ons hotel. Als we tijd hebben gaan we ‘avonds naar een historisch park waar alle ruïnes van honderden kleine olielampjes zijn voorzien, waardoor er een heel bijzondere sfeer ontstaat.

Dag 8 van 9 dagen Noord-Thailand

Na het ontbijt gaan we weer op weg naar de historische parken die wij gisteravond hebben gezien. Maar nu bij daglicht. De ruïnes dateren uit de dertiende en veertiende eeuw en zijn heel indrukwekkend en heel onbekend. In het 2e historische park kunnen wij weer in alle rust fietsen.
Onze laatste stop is een echte verrassing. Een gigantisch complex van tempels met als hoogtepunt een tempel die aan de binnenzijde van spiegels is voorzien en daardoor een heel ruimtelijk effect geeft. Dit complex wordt daarom ook door heel veel Thaise mensen bezocht.
Dan nog even naar de rivier waar duizenden grote vissen gevoerd worden, waardoor het water een grote heksenketel is van etende vissen. Ons eenvoudig hotel ligt ver van de bewoonde wereld op het platteland met een prachtig uitzicht op de rivier en achterliggende landerijen. We kopen onderweg wat bier en of frisdranken, want er is een gezellige vlonder waar we met z’n allen iets kunnen drinken. ‘s Avonds zorgt de eigenaresse voor ons diner.

Dag 9 van 9 dagen Noord-Thailand

Na een gezellig ontbijt gaan we op weg naar een groot complex met een zoetwater aquarium. Dit complex ligt aan een groot meer met enorme lelies. Hier merk je pas hoeveel soorten zoetwatervissen er zijn. Het is zo groot dat we daar wel 1,5 uur rondwandelen. Vervolgens naar een oude markt. Hier is werkelijk alles te koop en natuurlijk ook allerlei lekkernijen. Het bijzondere is dat de huizen daar honderden jaren oud zijn. Dit geeft de markt een heel aparte uitstraling. Tenslotte een bezoek aan een echte authentieke keramiekfabriek. Hier wordt nog gewerkt zoals 100 jaar geleden. Alles wordt met de hand vervaardigd en daarna in een hout gestookte oven van 100 meter lang gebakken.
Omstreeks 18:30 uur zijn we in Cha-am voor ons afscheidsdiner.

Voor een korte beeldimpressie van deze 9 dagen naar Noord-Thailand:   

Click hier

Prijzen voor 9 dagen Noord-Thailand:
6 tot 8 personen €615 – € 690 p/p (Afhankelijk van de koers, kunnen kleine aanpassingen nodig zijn.)
De prijzen zijn inclusief:
– Nederlandstalige begeleiding.
– Transport van en naar uw vakantieverblijf in Hua Hin of Cha-am.
– Alle entrees.
(Zoals vermeld in het programma)
– Overnachtingen. (gebaseerd op 2-persoonskamers)
– Ontbijt.
– Lunches. (gebaseerd op Thaise lunch zoals o.m.: Khao Phad, Pad Thai of Khao Khai Chiao.)
– Drankje bij de lunches. (zoals: water, cola of klein biertje.)
– Diners. (
gebaseerd op diverse Thaise gerechten die in overleg worden samengesteld.)
– Drankje bij de diners. (zoals: water, cola of fles bier.)
– Overige consumpties tijdens de trip of voor of na het diner zijn niet inbegrepen.

Vertrek: op maandag

Wilt u de omschrijving deze 9-daagse trip naar Noord-Thailand als PDF-file: Click hier