6 dagen naar de Isaan

Ancient City

Dag 1 van 6 dagen naar de Isaan

We rijden richting Bangkok. Na ca 2 uur komen we aan bij Samut Prakhan aan de kust onder Bangkok. Daar huren we fietsen voor een tocht langs kleine vissershuisjes en door prachtige mangroves. Dit gebied wordt in het weekend veel bezocht door de Thai. Onderweg zien we diverse vogels, varanen en modderkruipers. We stoppen bij de zee met een een prachtig wijds uitzicht. Daarna weer door het mangrovebos terug naar het beginpunt. Onze volgende stop is het Southeast Asian Ceramic Museum in Pathum Thani.
Vervolgens richting Saraburi. Onderweg bezoeken we een cultureel centrum met oude traditionele Thaise huizen aan het water. Het is een 80-100 jaar oud complex in Thaise stijl dat aan de Pasak-rivier ligt. Het geeft veel informatie over de lokale cultuur van de minority Thai Yuan. Het toont gebruiksvoorwerpen, wapens, gereedschappen en traditionele geweven stoffen die meer dan honderd jaar oud zijn, waaronder parels, zijden bloemen en chiffonstof. We krijgen een demonstratie traditioneel weven met zijde van de zijderups. s, Avonds eten wij buiten Saraburi een geweldig Thais restaurant.

Dag 2 van 6 dagen naar de Isaan

Vandaag gaan wij naar het  Khao Yai National Park. Dit is het oudste en meest aantrekkelijke natuurpark van Thailand. We stoppen bij diverse viewpoints met prachtige uitzichten en waar we begroet worden door vele apen. Achter het bezoekerscentrum wandelen we een 1.2 km trail door de prachtige natuur. We zien onderweg enorme bomen, planten en af en toe zien en horen we Gibbons. Na afloop een heerlijk kopje koffie in het bezoekerscentrum. Via allemaal slingerwegen gaan we vervolgens naar een prachtige waterval. Die is van boven al goed te bewonderen maar onder aan de waterval nog indrukwekkender. Onderweg terug naar de uitgang hopen we natuurlijk nog diverse dieren te zien. Na de lunch gaan we naar het Khorat Geo Park. Dit is een plek met enorme indrukwekkende rotsformaties die naast en bovenop elkaar liggen. Maar ook oeroude rotstekeningen. 

Dag 3 van 6 dagen naar de Isaan

We beginnen met een bezoek in Korat aan de beroemde en zeer indrukwekkende Wat Ban Rai oftewel The Elephant Temple. Geheel ingelegd met 20 miljoen stukjes mozaïek. Vervolgens naar de 1500-3000 jaar oude opgravingen in Baan Prasat. Na de lunch gaan we naar het beroemde Phimai Historical Park met daarin Prasat Hin Phimai. Dit is het grootste Khmer tempelcomplex in dat ooit in Thailand is gebouwd (11e-12e eeuw).
Tot slot gaan we naar de grootste Banyan boom in Thailand. Een boom waar de takken en luchtwortels naar de grond groeien en daar weer wortel schieten. Zo ontstond hier uit oorspronkelijk één boom een heel bos . We overnachten in een fijn hotel waar we ’s avonds naast het zwembad van een heerlijke Thaise maaltijd kunnen genieten.

Dag 4 van 6 dagen naar de Isaan.

Vandaag richting het zuiden naar de beroemde Khmer tempel Phanom Rung. Dit is de best bewaarde Khmer tempel in Thailand. Gebouwd op een 400 meter hoge uitgebluste vulkaan. Onze chauffeur brengt ons naar de achterkant en tevens hoogste punt van het tempelcomplex. Dus dalen wij de ontelbare trappen af in plaats van omhoog klimmen. Het is een prachtig en zeer indrukwekkend complex.
Daarna
een bezoek aan het vlakbij gelegen Khmer tempel Muang Tam uit de 10e en vroeg 11e eeuw. Vervolgens verder naar het zuiden richting Ta Phraya National Park. Hier bezoeken wij de Canyon La Lu. Dit is een bijzonder natuurverschijnsel als gevolg van regenerosie bodemdaling etc. Het gebied van Lalu is meer dan 790 hectare en tevens natuurlijke grens met Cambodja. we overnachten in Sa Kaeo

Dag 5 van 6 dagen naar Isaan.

We bezoeken als eerste een bijzonder complex waar de tempel, beelden, ornamenten, grotten enz volledig ingelegd zijn met miljoenen schelpen. Vervolgens naar het Prachin Buri National museum. Eerst zien we een film met de geschiedenis van de provincie en daarna maken we een rondwandeling door het museum. Daarna naar de Bang Khla floating Market. We wandelen over de gezellige markt. Vervolgens maken we een boottocht over de Bang Pakong river. We zien onderweg een tempel waar duizenden vliegende honden in de bomen hangen. Tenslotte een beroemde tempel met zijn enorme beelden waaronder de giga grote rose olifant Ganesh. We zien een aantal stenen ratten waar tientallen Thaise mensen in de rij staan om de rat te omhelzen en hun wens te fluisteren in het oor van de rat. 

Dag 6 van 6 dagen naar de Isaan.

Vandaag de laatste dag van deze 6-daagse rondreis. We rijden weer richting Cha-am. Maar eerst naar het beroemde Ancient City of te wel Muang Boran. Dit is een enorm park waar Thailand in het klein is maar de gebouwen meestal in normale grote. Wij gaan met onze eigen bus naar binnen. Dit complex is zo bijzonder dat wij daar de hele ochtend rondtoeren en rondwandelen. Na de lunch rijden we weer verder naar ons vakantieverblijf. Maar eerst nog ons afscheidsdiner bij Marc en Suk in Suk restaurant waar wij na al het heerlijke Thaise eten aan de Duitse Schnitzels etc. gaan. 

Voor een korte beeldimpressie van deze 6 dagen naar Isaan:

Click hierI

Prijzen voor 6 dagen naar de Isaan:
6 tot 8 personen € 425,-  tot € 470,- 
(Afhankelijk van de koers van de Thaise Bath kunnen er kleine prijsaanpassingen nodig zijn).
Vertrek op dinsdag.

De prijzen zijn inclusief:
– Nederlandstalige begeleiding.
– Transport van en naar uw vakantieverblijf in Hua Hin of Cha-am.
– Alle entrees.
(Zoals vermeld in het programma)
– Overnachtingen (gebaseerd op 2-persoonskamers)
– Ontbijt.
– Lunches (gebaseerd op Thaise lunch zoals o.m.:Khao Phad, Pad Thai of Khao Khai Chiao.)
– Drankje bij de lunches. (zoals: water, cola of klein biertje.)
– Diners. (
gebaseerd op diverse Thaise gerechten die in overleg worden samengesteld.)
– Drankje bij de diners. (zoals: water, cola of fles bier)
– Overige consumpties tijdens de trip of voor of na het diner zijn niet inbegrepen.

I.v.m. bus en hotelreserveringen, dient U bij reservering ฿ 3.500 per persoon vooruit te betalen. Het restant betaalt u bij het begin van deze meerdaagse trip.

Wilt u deze 6-daagse trip naar de Isaan in Thailand als PDF-file: Click hier.