6 dagen naar Midden-Thailand

6 dagen naar Midden-Thailand
Chinees tempelcomplex City Pillar Scrine

Dag 1 van 6 dagen naar Midden-Thailand

s’Morgens om 8:00 uur wordt u bij uw vakantieadres opgehaald. We rijden richting Petchaburi. Onderweg stoppen we even bij de uitgebreide vlaktes waar zout wordt gewonnen uit zeewater en bij een bijzondere tempel. Vervolgens bezoeken we het openluchtmuseum t.w. Rama 2 Memorial Park.
In de vele ruimtes wordt heel natuurgetrouw getoond hoe men vroeger in Thailand leefde.
Na dit bezoek vervolgen wij onze trip via een mooie route langs veel ananasplantages naar het Blooms Orchid Park. Dit is een oase van rust met prachtige waterpartijen en waar de fotografen onder ons zich helemaal kunnen uitleven. Ten slotte bezoeken we de hoogste stupa in de wereld t.w. de Chedi in Nakhon Pathom (circa 127 m hoog).
Daarna gaan we naar ons hotel, waar we ons opfrissen voor het diner.

Dag 2 van 6 dagen naar Midden-Thailand

We vertrekken om 8:00 uur voor een lange rit richting het noorden. Onderweg stoppen we bij een Chinees tempelcomplex, genaamd City Pillar Scrine. Het is een heilige plaats die sinds mensenheugenis wordt aanbeden door mensen in Suphanburi. Het heiligdom herbergt ook Mahayana boeddhistisch bas-reliëf.
Dit reliëf wordt gerespecteerd door zowel de Thai als de Chinezen. Op elke volle maan in de 7e maanmaand houden Chinese verenigingen een Mahayana-festival genaamd “Ting Kra Jad”,
Na de lunch bezoeken wij het bijzondere Chainat Bird Park. In dit park vliegen heel veel vogelsoorten, maar ook vogels die vrij rondlopen en ook leguanen. Er is ook een eier-museum en we bezoeken er een heel indrukwekkend aquarium.
Rond 17:00 uur komen we aan in ons knusse hotel. 

Dag 3 van 6 dagen naar Midden-Thailand

We beginnen de dag met een bezoek aan Wat Mahatat met het beroemde Boeddhabeeld Phra Put Chinarat. Dit beeld is na de smaragden boeddha van Bangkok het meest vereerde beeld van Thailand. Het is gemaakt van verguld brons. Het is een voorbeeld van de Sukhothai-school (13e-15e eeuw).
Vervolgens rijden we via een prachtige route (Ook wel Thais Zwitserland genoemd) richting Phetchabun
Onderweg een fotostop bij een waterval en een korte wandeling via een smalle hangbrug.
Dan we op weg naar het hoogtepunt van deze dag. Het tempelcomplex Wat Phra Sorn Kew. De algemene tempel is versierd met Benjarong-porselein, tegels, glaskralen, parels, ringen, zilver, goud en talrijke kostbare ornamenten. Als de zon schijnt ziet de tempel er heel sprankelend uit. 
Tenslotte rijden we door een gebied met aardbeienvelden. Misschien hebben we zelfs nog tijd om aardbeien te plukken.
Ons hotel is vlakbij een gezellige Thaise markt.

Dag 4 van 6 dagen naar Midden-Thailand

Na een heel uitgebreid ontbijt op het terras, vertrekken we om 8:00 uur richting Lopburi. Onderweg stoppen we bij een historisch park Sri Thep, een duizend jaar oude Khmer nederzetting en ooit ontdekt door een Thaise prins.
Vervolgens rijden we naar het voormalig paleis van Ayutthaya King Narai. Koning Narai de Grote was in de tweede helft van de 17e eeuw koning van Ayutthaya en maakte Lopburi de tweede hoofdstad van het Ayutthaya-koninkrijk. Hij liet hier een nieuw paleis bouwen.
Al snel begrijp je waarom Lopburi ook wel de apenstad wordt genoemd. Overal zie je apen op straat, in de fontein, bij de tempels en zelfs op de elektriciteitskabels. De meeste apen hangen rondom de Phra Prang Sam Yot tempel. Deze tempel, bestaande uit 3 delen, verkeert nog in zeer goede staat..

Dag 5 van 6 dagen naar Midden-Thailand

Als eerste bezoeken we Wat Muang met het grootst zittende Boeddhabeeld in Thailand (84 meter hoog en 92 meter inclusief het voetstuk) Het is gemaakt van cement en geschilderd in goudkleur en werd in 2008 voltooid. De omringende rijstvelden maken het massieve beeld nog imposanter. Verder bezoeken we hier een zeer grafisch diorama van de z.g. Boeddhistische Hel, waar levensgrote zondaars straffen krijgen, zoals leugenaars die hun tong laten scheuren, dieven die in tweeën worden gesneden en mensen die door demonen worden gemarteld.
Ten slotte gaan we naar de oude stad Ayutthaya waar we een bezoek brengen aan Ban Hollanda en een aantal oude indrukwekkende ruïnes. Ons hotel ligt net buiten het centrum van Ayutthaya. Nadat we ons daar hebben opgefrist gaan we met onze bus ergens eten in het centrum.

Dag 6 van 6 dagen naar Midden-Thailand

Na een heerlijk ontbijt in de binnentuin van het hotel gaan we om 8:00 uur op weg naar de vele indrukwekkende ruïnes in deze historische stad Ayutthaya. Vroeger was dit de Thaise hoofdstad en is sinds 13 december 1991 opgenomen in de UNESCO-lijst van werelderfgoed. Vroeger regeerden 33 koningen van verschillende dynastieën over het koninkrijk, totdat het in 1767 werd verslagen door de Birmanen. De ruïnes laten nu nog zien dat Ayutthaya heel welvarend was. We zullen diverse locaties bezoeken en aan het eind van de ochtend rijden we, via een aantal tussenstops, terug naar ons vakantieverblijf in Hua Hin of Cha-am.

Voor een korte beeldimpressie van deze 6 dagen naar Midden-Thailand:

Click hier

Prijzen voor 6 dagen Midden-Thailand:
6 tot 8 personen € 375,-  tot € 435,- 
(Afhankelijk van de koers van de Thaise Bath kunnen er kleine prijsaanpassingen nodig zijn).
De prijzen zijn inclusief:
– Nederlandstalige begeleiding.
– Transport van en naar uw vakantieverblijf in Hua Hin of Cha-am.
– Alle entrees.
– Overnachtingen (gebaseerd op 2-persoonskamers)
– Ontbijt, lunches en diners
– Alle consumpties (globale raming)

I.v.m. bus en hotelreserveringen, dient U bij reservering ฿ 3.500 per persoon vooruit te betalen. Het restant betaalt u bij het begin van deze meerdaagse trip.

Wilt u deze 6-daagse trip naar Midden-Thailand als PDF-file: Click hier