5 dagen rondom Bangkok

5 dagen rond Bangkok
Bijzondere plantengroei op open plek in een grot

Dag 1 van 5 dagen rondom Bangkok

We vertrekken om 07:30 uur vanuit Cha-am of Hua Hin richting Bangkok. Onze eerste stop is in het mini dorpje Ban Don Kai. Dit dorp is helemaal in het teken van de beroemde Benjarong porselein. Na een  interessante rondleiding door de fabriek rijden naar de historische stad Lopburi. Deze historische stad is ook  bekend om zijn enorme aantallen apen in het centrum. We bezoeken de ruïnes van het paleis van Koning Narai uit de Ayutthaya periode en het museum met een prachtige collectie kunst en beelden uit de Dvaravati periode. Tot slot een drankje in de hippy wijk en daarna naar ons hotel in Singburi waar we dineren in de biergarden van ons hotel.

Dag 2 van 5 dagen rondom Bangkok

Na het ontbijt vertrekken we om 08.00 uur naar Wat Phra Non de tempel met de grootste liggende Boeddha in Thailand. We lopen daar rustig rond want er is heel veel te zien. Vervolgens rijden we naar de retromarkt Bang Rachan. Deze retromarkt staat helemaal in het teken van de veldslagen tussen de bevolking van Bang Rachan en de binnentrekkende Birmanen in 1765.Het is een hele mooie locatie en er is veel te zien.
Dan rijden we richting de kalksteenbergen aan de grens met Birma. Bij een van de bergen (Hup Pa Tat) zijn, door vele regenval, scheuren in de berg ontstaan. De top van de berg is vervolgens met alle begroeiing ingestort. In de ontstane open ruimte binnen in de grot is na miljoenen jaren een prachtig planten paradijs ontstaan. Via een 60 meter lange tunnel in de grot kunnen die open ruimte bereiken. Heel bijzonder.
Tot slot gaan we naar ons hotel in Uthai Thani waar we een eigen huis hebben met 5 slaapkamers en woonkamer met terras. Ons diner is in een restaurant aan de rand van de rijstvelden.

Dag 3 van 5 dagen rondom Bangkok

Na het ontbijt rijden we om 08.00 uur richting Pathum Thani. Hier bezoeken we eerst een kleine Mon gemeenschap aan de rivier met een aantal klassieke boten. Vervolgens varen we in Pakret met de ferry naar het eiland Koh Kret. Daar staat mijn zwager klaar met onze fietsen. We fietsen rustig rond het eiland en bezoeken onderweg marktjes, pottenbakkerijen en genieten van de prachtige omgeving. We lunchen op het eiland met een prachtig uitzicht op de rivier, Na afloop vertrekken we moe maar voldaan met de ferry. Daarna rijden we naar ons hotel in Nakhon Pathom. ’s Avonds genieten we weer van een heerlijke Thaise maaltijd.

Dag 4 van 5 dagen rondom Bangkok

Om 08,00 uur op weg naar Kanchanaburi, onderweg stoppen we bij de Giant Rain Tree, de grootste boom van Thailand met een overkapping van 2400 vierkante meter. We lopen even over de beroemde brug van de dodenspoorweg voordat we met de trein ook over de brug rijden. De ruim twee uur durende tocht gaat door prachtige velden en bergen, langs de rivier met een ruige natuur om ons heen .Het einde van deze spoorlijn is in Nam Tok. Ons busje staat daar al klaar en brengt ons naar de Hell Fire Pass. Hier bezoeken we het kleine museum en lopen 1200 meter door de Hell Fire Pass waar zoveel gevangenen werkten als slaven onder beestachtige omstandigheden, en waar ook 70 procent van de gevangenen zijn gestorven,
Tot slot rijden we terug naar ons hotel in Kanchanaburi waar we ook blijven dineren.

Dag 5 van 5 dagen rondom Bangkok

Onze laatste dag start weer om 08.00 uur richting de grote erebegraafplaats in het centrum. Hier liggen o.a. ruim 2000 Nederlanders. Deze erebegraafplaats is prachtig onderhouden en echt indrukwekkend.
Vervolgens rijden de stad uit en stoppen bij twee tempels die vlak bij elkaar liggen. De eerste is in Khmer stijl. We lopen door de tempel zo een prachtige grot in. We kunnen ook een stukje door de navel van de berg lopen, erg apart, Dan naar de Chinese tempel. Hier staat een enorm groot houten beeld van de godin Kuan Yin en zijn de wanden en plafond uit prachtig houtsnijwerk gesneden. Tot slot bezoeken we in Ratchaburi de grootste aardewerkfabriek van deze provincie. Hier wordt alles nog helemaal met de hand verwerkt.
Dan door naar Cha-am waar we rond 18:30 uur ons afscheidsdiner hebben.

Voor een korte beeldimpressie van deze 5 dagen rondom Bangkok:

Click hier

Prijzen voor 5 dagen Rondom Bangkok:
6 tot 8 personen € 360,-  tot € 400- 
(Afhankelijk van de koers van de Thaise Bath kunnen er kleine prijsaanpassingen nodig zijn).
De prijzen zijn inclusief:
– Nederlandstalige begeleiding.
– Transport van en naar uw vakantieverblijf in Hua Hin of Cha-am.
– Alle entrees.
(Zoals vermeld in het programma.)
– Overnachtingen (gebaseerd op 2-persoonskamers.)
– Ontbijt.
– Lunches. (gebaseerd op Thaise lunch zoals o.m.: Khao Phad, Pad Thai of Khao Khai Chiao.)
– Drankje bij de lunches. (zoals: water, cola of klein biertje.)
– Diners. (
gebaseerd op diverse Thaise gerechten die in overleg worden samengesteld.)
– Drankje bij de diners. (zoals: water, cola of fles bier.)
– Overige consumpties tijdens de trip of voor of na het diner zijn niet inbegrepen.

I.v.m. bus en hotelreserveringen, dient U bij reservering ฿ 3.500 per persoon vooruit te betalen. Het restant betaalt u bij het begin van deze meerdaagse trip.

Wilt u deze 5-daagse trip rondom Bangkok als PDF-file: Click hier.