4 dagen Zuid-Thailand

4-daagse reis naar Zuid-Thailand

Na veel wikken en wegen, zullen we het wel doen of niet doen, is de knoop doorgehakt en zijn we toch naar het zuiden afgereisd. En gelukkig maar, want het was geweldig.

Dag 1
Na zo,n anderhalf uur rijden hadden wij onze eerste stop in het park met de driehonderd pieken. Tussen de apen liepen wij over vlonders door een mangrove bos en daarna een hele leuke boottocht. Deze boottocht ging eerst over de rivier en ook nog een stukje over de zee. We sloten deze stop af met een wandeling over vlonders door een meer vol met lelie`s.
De volgende stop was aan een eenzame tempel aan het strand en een trap naar een grot. Maar oh oh oh dat bleek een flinke klim met 294 treden. De grot was prachtig met bijzondere Boeddhabeelden en een mooi uitzicht over zee.
Op naar ons hotel met zwembad voor de liefhebbers, een drankje aan het strand en heerlijk gegeten, dag 1 was super geslaagd.

Dag 2
Na het ontbijt naar een tempel in de bergen met mooie beschilderde ramen en deuren en een mooi uitzicht.
Vervolgens verder naar het zuiden. De volgende stop was een oud paleis van een prins met heel veel bezoekers en ook een klein museum erbij.
Voordat we naar ons hotel gaan maken we nog een boottocht door kanalen, omringt door kokosnotenplantages en een tunnel van palmbladeren. Toen op weg naar onze tweede overnachting in een heel bijzonder hotel van een fietsfanaat.

Dag 3
Op weg naar Kao Sok. Natuurlijk daar opnieuw een boottocht. Ditmaal ruim twee uren gevaren over het stuwmeer met de vele woeste rotsen en bergen, erg indrukwekkend. Na de lunch door naar het nationale park. In dit 160 miljoen jaar oude oerbos hebben we zelf een paar uur rondgelopen. Tussen de oeroude bomen werden we regelmatig begroet door allerlei apensoorten die aan de kant naar ons zaten te kijken.

Dag 4
Een lange rit terug naar Cha-am. Dus vroeg vertrokken en onderweg natuurlijk wel een paar mooie stops gemaakt. O.a. bij een heel mooi museum waar we een film kregen over de tyfoon Gay die hier zo,n dertig jaar geleden veel schade aan richtte. De special effecten bij deze film maakte het bijna levensecht. Vervolgens nog een stop bij een prachtig aquarium, en daarna naar ons afscheidsdiner in Cha-am bij Marc.
Een zeer geslaagde nieuwe vierdaagse toer, die zeker in ons programma wordt opgenomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *