Vierdaagse trip rond de Golf van Thailand

 Dag 1
Vier dagen na onze dagtour met M en N en hun drie kinderen naar Amphawa vertrokken wij met hun voor een mooie vierdaagse trip.
We haalden hun al vroeg op 07.30 uur want we hadden een lange tocht te gaan.
Onze eerste dag gaat via de ferry naar het eiland Koh Si Chang. Dat ligt onder Bangkok aan de andere kant van de golf.Na een koffie pauze onderweg kwamen we door het drukke verkeer en de vele stoplichten net te laat om de ferry van 12.00 uur te halen. Dus eerst maar even lunchen in Sri Racha. Toen de ferry van 13.00 uur. Na 45 minuten tussen allerlei vrachtschepen gevaren te hebben die daar lagen te laden en te lossen, arriveerden wij op het kleine maar erg mooie eiland  Koh Si Chang,
Een eiland met een roemrijk verleden en waar de wilde zwijnen gewoon door de straten lopen. In de haven werden we opgehaald door ons resort.
Nadat wij onze bagage in onze kamers gebracht hebben, vertrokken wij met twee aparte motor tuk tuks voor een tocht rond het eiland.
Drie uur laster en na vele mooie stops waren wij weer terug bij ons resort waar wij voor onze kamers genoten van een lekker drankje en uitzicht op zee.
Vervolgens genoten van een uitgebreid Thais diner.

Dag 2
Om half acht ontbijt in ons resort en met de boot van 09,00 uur terug naar Sri Racha. Daar stond onze chauffeur met de minibus al op ons te wachten.
We rijden richting Pattaya en wel naar het beroemde bouwwerk Sancuary of Truth. Een ongelofelijk mooi bouwwerk. Het is geen tempel maar meer een museum. Nog steeds na 40 jaar niet klaar. Alles 100 procent handwerk, alles houtsnijwerk erg indrukwekkend.
Na hier zo’n anderhalf uur doorgebracht te hebben rijden we richting Sattahip. Na de lunch en een korte stop bij een prachtige tempel van de beroemde mummie Abbot komen we aan in Sattahip bij een heel groot en bijzonder tempel en museum complex. Het kent vele gebouwen in verschillende stijlen met prachtige vijvers en tuinen.
We bezoeken daar oa een heel mooi museum vol met beroemde monniken levensgroot gemaakt van was en een Chinees museum met de grootste Chinese antiek collectie buiten China.
Na een korte stop bij een rots met de grootste uitgelaserde Buddha in de wereld gaan we op weg naar ons prachtig gelegen hotel. We nemen een drankje bij het zwembad en daarna heerlijk eten in het hotel.

Dag 3
Weer vroeg ontbijt en dan naar de immens grote Nong Nooch Botanical Garden. Enorm groot en toeristisch maar wel heel mooi aangelegd. We lopen o.m. door de lucht  op houten paden over enorme mooie planten en bloemen heen. Na zo’n anderhalf uur, inclusief een lekker kopje koffie bij een rotsen park, vertrokken wij richting Rayong.
Onderweg stoppen we bij een tempel waar ruim 250 jaar geleden koning Taksin zijn troepen verzamelden en klaar maakte voor de strijd om de oude hoofdstad Ayutthaya. We lunchen in een mooie tuin en dan naar Rayong Botanical Garden. Dit is een enorm groot moeras gebied met vele vogels, lelies, een drijvend grasgebied waar je op kan lopen met de beroemde paperbark tree.
We zouden daar een boottocht gaan maken. Helaas was alles afgehuurd door een bankfiliaal met 80 mensen. We besluiten dus om zelf een tocht te maken op de mountainbike. We wisten ongeveer hoe we moesten rijden, dachten we, maar al snel kwamen we helemaal vast te zitten, terug dus. Uiteindelijk vinden we een trail van 4-5 km rond een eiland. Het is een prachtige tocht en iedereen was er van overtuigd dat dit waarschijnlijk nog leuker was dan met de boot. Tot slot terug naar Rayong waar we in een leuk Boutique Hotel slapen.

Dag 4
Helaas al weer onze laatste dag dus langzaam richting Cha-am. We stoppen in Ang Sila bij het grootste Chinese tempel complex met o.m. meer dan 2800 draken.
Dan onder Bangkok naar de ruim 135 jaar oude vismarkt. De volgende stop is bij het prachtige Erawan Museum in de vorm van een meerkoppige olifant., Dit museum is van dezelfde eigenaar als het Sancuary of Truth. Hier is een hele bijzondere Buddha collectie maar ook prachtige tuinen. Onze laatste stop is bij de heilige berg van Phetchaburi met daarin een grottempel. Tot slot terug naar Hua Hin voor een heerlijk afscheidsdiner in de prachtige tuinen van het Isaan restaurant.
Vier geweldig leuke dagen met een heel leuk gezin die we zeker nog eens hopen terug te zien.