4 dagen langs de Golf van Thailand

4 dagen langs de golf van Thailand
Sanctuary of Truth

Dag 1 naar Koh Si Chang

Rond 7.30 uur wordt u uit Hua Hin en/of Cha am opgehaald en start de trip 4 dagen langs de Golf van Thailand. Omstreeks 11.15 uur zijn we in Si Racha en gaan met een boot naar het eiland Koh Si Chang. (vaartijd ca. 45 minuten).  Daar staan motortaxi’s met chauffeurs die ons rondrijden. Eerst naar het zomerpaleis van Rama V.  We wandelen daar door de fraaie tuinen op de heuvel. Dan naar een Chinese tempel Saan Chao Pho Khao Yai uit de Chinese Min dynastie. Na nog van een prachtig uitzicht te hebben genoten gaan we naar ons hotel/bungalow waar we ons opfrissen en vervolgens genieten van een heerlijk diner.

Dag 2 naar Sanctuary of Truth en Silverlake wine Yard.

We gaan weer terug naar Si Racha en dan naar de beroemde Sanctuary of Truth. Het 100 meter hoge bouwwerk bestaat helemaal uit teakhout, zonder gebruik van metalen spijkers. Het is tempel, museum, kunstgalerie en workshop. Het gebouw zorgt voor een indrukwekkend gezicht tegen de achtergrond van de Golf van Thailand. Dan naar de prachtige tempel Wat Yansang met stenen krijgers uit het terracottaleger. We gaan ook naar de 130 meter hoge Boeddha berg waarop een gelaserde Boeddha afbeelding te zien is, ingevuld met bladgoud. als afsluiting bezoeken we Silverlake wine yard. De eigenaars willen  in Thailand een goede wijn ontwikkelen, die zich kan meten met andere internationale wijnen. We maken een rondrit door de wijngaarden en bekijken  het productieproces waarna we op de buitenterrassen genieten van een glaasje wijn. Daarna naar ons hotel aan het strand.

Dag 3 naar Thani Arts and Cultural Village

Als eerste gaan we naar Thani Arts and Cultural Village. Daar zijn zoveel leuke activiteiten en bezienswaardigheden dat we daar een groot deel van deze ochtend zullen vertoeven. We laten ons daar masseren. maken en proeven, onder begeleiding van Thaise kooksters, allerlei lekkere Thaise hapjes. Maar we gaan ook zelf schilderen, bezoeken traditionele Thaise huizen en prachtige dansshows. Kortom een hele leuke en bijzondere ochtend. Vervolgens gaan we naar Rayong en bezoeken daar het King Taksin-altaar. Als we daarna nog tijd over hebben maken we nog een wandeling door de oude binnenstad van Rayong en daar wanen we ons echt terug in de tijd. We komen langs smalle geplaveide straten. Er zijn ook kleine woningen waar we naar binnen kunnen en gaan daarna naar ons hotel

Dag 4 naar Wihan Thep Sathit en Erawan Museum.

Onze eerste stop is de indrukwekkende Chinese tempel Wihan Thep Sathit. Daarna wandelen we  over de 133 jaar oude vismarkt Ang Sila. De volgende stop is het Erawan museum. Erawan is de naam van een driekoppige olifant en hier een immens groot beeld. Het is 29 meter hoog en 39 meter lang en biedt van binnen ruimte voor het museum. We zien hier prachtige beelden, zowel van Thaise, als van Europese afkomst. Het plafond is zo beschilderd dat het de kosmos voorstelt. 
Om ongeveer 19.:00 uur zijn we terug in Hua Hin en Cha-am en kunnen dan terugkijken op een heel bijzondere 4-daagse trip.

Voor een korte beeldimpressie van deze 4 dagen langs de Golf van Thailand:

Click hier

Vertrek: op maandag

Prijzen van deze 4 dagen langs de Golf van Thailand:
6 – 8 personen €290 – € 320 p/p (Afhankelijk van de koers, kunnen kleine aanpassingen nodig zijn).
De prijzen zijn inclusief:
– Nederlandstalige begeleiding.
– Transport van en naar uw vakantieverblijf in Hua Hin of Cha-am.
– Alle entrees. (Zoals vermeld in het programma)
– Overnachtingen (gebaseerd op 2-persoonskamers)
– Ontbijt.
– Lunches. (gebaseerd op Thaise lunch zoals o.m.:  Khao Phad, Pad Thai of Khao Khai Chiao)
– Drankje bij de lunches. (zoals: water, cola of klein biertje.)
– Diners. (
gebaseerd op diverse Thaise gerechten die in overleg worden samengesteld.)
– Drankje bij de diners. (zoals: water, cola of fles bier.)
– Overige consumpties tijdens de trip of voor of na het diner zijn niet inbegrepen.9

Wilt u  de beschrijving van deze trip langs de Golf van Thailand als PDF file: Click hier