4-daagse naar Zuid-Thailand.

Lang zag het ernaar uit dat deze tour niet zou doorgaan. Y en H wilden heel graag en C en R hadden er ook veel zin in. Om het echter het betaalbaar te houden hadden we nog twee personen nodig. De reddende engelen waren J en I. Wel verrassend want I. had precies een jaar geleden deze tour al een keer met ons gedaan toen haar man J in Zuid Afrika zat. Maar zei ze “maakt niet uit mijn man heeft hem nog niet gedaan en ik vind het nog wel een keer leuk om te doen”.

Dag 1:

We vertrokken met C en R uit Cha-am naar Hua Hin waar we de andere twee koppels ophaalden. Vervolgens door de ananasvelden naar het zuiden met af en toe een fotostop.
Zo reden we het Nationale Park Sam Roi Yod binnen. Een relatief klein park van 100 vierkante kilometers waarvan 37 vierkante kilometers het grootste zoetwater moeras van Thailand is.
Sam Roi Yod betekent 300 pieken dus heel erg veel heuvels, bergen van kalksteen, veel vogels en garnalenkwekerijen, Garnalen brengen veel op maar als de garnalen ziekte toeslaat dan is alles ook in een keer weg. Bij het bezoekerscentrum maken we een wandeling over de houten vlonders door de mangroves. Enkele weken geleden konden we hier niet zonder hulp lopen door de apen overlast. Dat ging nu gelukkig veel beter. Daarna een klein stukje verder naar het prachtige tempeltje tegen de indrukwekkende kalksteen rots.  Hier stapten we op de twee boten voor een vaartocht over de rivier tussen de bergen. Na 2 uur varen stapten we weer in de bus en reden door het park naar de andere kant.  Hier opnieuw  een boottocht door het  enorme zoetwatermoeras. We wisten al dat er dit jaar, door de lage waterstand, bijna geen lotusbloemen waren maar de vele vogels en rotsen maakten dat  weer goed. Verder naar het zuiden stoppen we in Prachuab Kiri Khan bij het mooie houten tempeltje Wat Ao Noi. De Diehards konden via de 294 treden naar de grot met de vele beelden. Toen nog een uurtje rijden naar ons hotel, inchecken en gezellig een drankje op het strand. Zoals we dat vaak meemaken was ons bekende restaurant alweer weg. Gelukkig vonden wij al snel een ander mooi en goed restaurant aan het  strand.

 

Dag 2:

Na een goed ontbijt gingen we naar de beroemde tempel van Ban Krut. Gedeeltelijk met de bus en gedeeltelijk zelf lopen. Dit was de moeite waard. Prachtige geschilderde glazen panelen en deuren mar ook een mooi uitzicht. Bussaya haar moeder logeerde hier vlak bij een zuster, dus reden wij door de kokosnoot plantages heen om even goedendag te zeggen. Dit vond moeders van bijna 98 heel leuk. Daarna verder naar het zuiden. Bij Chumphon maakten we een nieuwe stop bij een brug naar een eiland waar herten rondliepen die je kon voeren. Na de lunch door naar ons eindpunt van die dag Surat Thani. Hier maakten we een schitterende boottocht. De Bang Bai gemeenschap leven daar helemaal van de kokosnoten. Het hoogtepunt was de ‘tunnel of love’ een tunnel van palmbladeren.  In ons hotel hoorden wij dat J en I iets hadden te vieren. Dus volgde er ook nog een gezellig drankje in de bar.

 

Dag 3:

Na het ontbijt naar het beroemde stuwmeer van Khao Sok. Daar maken we met de boot een schitterende tocht over het stuwmeer. We  varen zo’n twee uur tussen de enorme rotsen en bergen. Onderweg stoppen we voor een drankje bij een floating hostel. Na de boottocht wilden we weer lunchen bij de ons bekende plek. Helaas bleek, net als in Ban Krut,  die er ook niet meer te zijn. Dan maar even naar onze huisjes want het zag er in het hippiedorp waanzinnig druk uit. Meteen maar een tafel voor s, avonds gereserveerd. Toen naar het 160 miljoen jaren oude oerbos en tevens een van de oudste regenwouden in de wereld. Daar liepen een paar Diehards tot aan de waterval.  Daarna werd er bij ons resort nog even gezwommen,. Tot slot heerlijk gegeten. Het was echt stampvol en wordt zo langzamerhand wel erg toeristisch.

 

Dag 4:

Na het ontbijt een lange rit terug. Een koffiestop, een lunchstop en een stop bij het prachtige Waghor Aquarium in Prachuap Khiri Khan. Ook een stop bij Rajabhakti Park ten zuiden van Hua Hin. Hier staan de enorme Bronzen beelden van de  zeven meest beroemde Thaise Koningen.  Natuurlijk hier wel even de uitleg bij waarom deze zeven zo beroemd zijn. Als afsluiting naar ons zeer geliefde tuinrestaurant Esaan. Hier  hebben we, zoals altijd, heerlijk gegeten op een mooie locatie.

Eigenlijk is de afstand op de laatste dag te ver. Wij hebben dus besloten om de terugweg voortaan in twee dagen gaan doen. Dat betekent dus dat deze 4-daagse een 5-daagse gaat worden,

Na het diner brachten wij alle zeer tevreden gasten weer naar hun hotels in Hua Hin en Cha-am, en terwijl ik dit schrijf hebben I en J met twee vrienden alweer een nieuwe tour geboekt, 6 of 8 dagen naar de Isaan voor volgend jaar januari.